4. kolo
02.09.2012 14:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - OGC Nice 1:1

Na Stade Chaban-Delmas se dnes dlouho čekalo na gól, ale napínavý závěr to trpělivým divákům vynahradil: oba týmy se nakonec rozešly remízou 1:1.

Bordeaux se do vedení dostalo v 86. minutě prostřednictvím hlavičky Henriho Saiveta a zdálo se, že Gillotovi svěřenci už těsné vedení uhájí. To by za daných okolností bylo výborným výsledkem - v tu dobu totiž Les Girondins hráli už bez vyloučeného Ludovica Saného.

Mahamane Traoré ale výhru domácích odmítl a v samém závěru vyrovnal, čímž hostům zajistil velmi cenný výsledek. Bordeaux se totiž doposud v sezoně nebývale daří a případná výhra by je alespoň na pár hodin vyšvihla na čelo tabulky. Takhle zůstane Gillotův tým nejlépe pátý, zatímco Les Aiglons přidávají další bodík na své cestě ze sestupové zóny.

Traoré byl nebezpečným hráčem už od začátku; jeho "vykoupání" Nicolase Maurice-Belaye volalo po gólu, ale finální rána těsně přelétla břevno. A že se hosté z jihu nebojí, ukázal o chvíli později i Valentin Eysseric, s jehož pokusem si musel poradit skvělý Cédric Carrasso.

Jenže potom pookřáli i domácí a Maurice-Belay napravil svůj nedůraz z předchozí situace, když ze sebe setřásl svého strážce a nekompromisně se probil k hlavičce - která však zamířila těsně mimo.

Jinak se však hrálo podle hostujících not. Ještě před pauzou mohli Orlové vést, jenže bitva Eysseric vs. Carrasso vyzněla i napodruhé ve prospěch bordeauxského gólmana, a tak se do šaten šlo za bezbrankového stavu.

Agilní Eysseric byl vidět i po přestávce; jeho kombinace s Renatem Civellim skončila další nebezpečnou střelou, kterou opět musel likvidovat výtečný Carrassův reflex. Na druhé straně se Bordeaux dokázalo vzepnout k desetiminutovému tlaku, při němž doslova přibilo protivníka před vlastní klec, ale Jussieho dobře myšlený volej se otřel pouze do tyče, zatímco Gouffranova dorážka branku minula úplně. Civelli následně ukopl balón Maurice-Belayovi, který se řítil do stoprocentní šance, čímž symbolicky ukončil bordeauxský tlak.

Domácí mohli nevyužitých šancí hodně litovat; krátce poté šli totiž do deseti, když se Sané poškorpil s Dariem Cvitanichem a byl odměněn červeným kartonkem. Favorit zápasu se však nehodlal vzdát bez boje, a aktivní Maurice-Belay vyzval ke skórování Gouffrana, jehož volej zpoza pokutového území musel likvidovat gólman Joris Delle.

A pak už přišla gólová situace. Grégory Sertic rozehrál přímý kop, míč se dostal do vápna a před Dellem vypukl velký zmatek, který nejlépe využil šikovný Saivet a uklidil míč do brány - 1:0.

Jen vteřiny však dělily zápas od vyrovnání. Didier Digard uvolnil Civelliho, který šikovně našel vyčkávajícího Traorého, a malijský záložník přeloboval zkoprnělého Carrassa - 1:1.

Ani to však nebyl úplný konec - ještě zbyla jedna "role" pro Jorise Delleho, který heroickým způsobem zabránil zuřivě bojujícímu Bordeaux v navrácení vedení, když postupně zlikvidoval Saivetovu hlavičku i následnou dorážku Carlose Henriqueho.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeux je v laufu a a nic nez vyhra nepripada v uvahu 2:0 .

Reagovat
Veselac

hlavně aby to nedopadlo jako loni ....tip 1, 3:1

Reagovat
Veselac

Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/bordeuax-vs-nice-11-highlights-TYRgdyhBm0wzDZz7

...poměrně mastnej závěr zápasu, škoda pro domácí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele