36. kolo
11.05.2013 20:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Nancy-Lorraine 3:2

Nancy mělo na dosah důležitý bod, nakonec však z Bordeaux odjíždí s prázdnou - a v závěru sezony tak může mít ještě velké problémy. Domácím vystřelil výhru v závěru Cheick Diabaté.

Les Chardons se přitom dokázali zvednout z dvoubrankového manka a dorovnat skóre brankami Karabouého a Saného; čtyři minuty před koncem však definitivně rozhodl malijský útočník, a to ještě domácí v nastaveném čase zahodili penaltu. Bordeaux si tak pojistilo sedmé místo, což je také jeho letošní reálný strop.

Domácí zaznamenali první šanci zápasu, když Saného chyby ve středu hřiště využili Diego Rolán a André Biyogo Poko; druhý jmenovaný vypálil na bránu, ale Grégorini byl pozorný. Po půlhodině hry zakončoval naopak Rolán, kterému nabil vynikajícím pasem Trémoulinas; ani on však neuspěl.

Vypadalo to, že první půle skončí bez branek - jenže v samém závěru se Bordeaux úvodní převaha přece jen vyplatila, a to hned dvojnásobně. Nejprve sice Grégorini vychytal Faubertův volej po rohu, jenže na Pokovu dorážku už byl krátký, a krátce poté zakončil Obraniakem vedený brejk přesnou ránou Saivet.

Po hodině hry mohlo být hotovo - Rolán si udělal místo ve vápně, ale na výborného Grégoriniho si nepřišel. Kdyby byl jihoamerický útočník uspěl, nemuseli by domácí zažívat takové drama - o pouhou minutu později už to totiž bylo 2:1, to když Yacine Jebbour našel na hraně vápna Karabouého, jehož střela postrádala typicky gólové parametry, ale cestu za Carrassa si našla i tak.

Grégorini následně skvěle vychytal Poka, a 10 minut před koncem bylo vyrovnáno - k přímému kopu na pravé straně se postavil Thomas Mangani a našel na zadní tyči nehlídaného Saného, který měl s finální hlavičkou jednoduchou práci. V tento okamžik se zdálo, že Nancy přece jen urve důležitý bod - jenže pak Bordeaux udeřilo potřetí.

Deset minut před koncem našel skvělý Trémoulinas hlavu Diabatého, a urostlý forvard bez problémů propasíroval míč za Grégoriniho; pomohla mu v tom ještě teč od brankové konstrukce. Místo hostující snahy o vyrovnání to pak mohlo být 4:2 - Faubert však penaltu v nastaveném čase zahodil.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele