12. kolo
11.11.2012 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Sochaux - Olympique Lyon 1:1

Sochaux Lyonu nedovolilo útok na první pozici v tabulce. Přestože sedminásobný francouzský šampion v utkání s papírově slabým soupeřem vedl, nakonec ho - pro něj snad už typicky - ztratil v poslední dvacetiminutovce. Tentokrát se lyonským katem stal Sloan Privat.

Pokud by se Olympiqueu Lyonnais podařilo - již potřetí v řadě - zvítězit v ligovém utkání, posunul by se po dvanáctém kole do čela francouzské nejvyšší soutěže. Po ztrátě bodů se sestupem ohroženým Sochaux mu však připadla až třetí pozice. Naproti tomu FCS neprohrálo již podruhé v řadě, ze sestupového pásma mu to však přesto nepomohlo. Od sedmnáctého Évianu ho nicméně dělí již pouze horší skóre.

Do utkání vstoupili překvapivě o něco aktivněji domácí fotbalisté. Na první vážnější příležitost si však diváci museli počkat až do dvacáté minuty. Z dravého průniku Ryada Boudebouze se však nakonec nic nebezpečnějšího neurodilo. O tři minuty později již však vše bylo jinak.

Znovuzrozený Steed Malbranque se postavil k přímému kopu a míč z pětatřiceti metrů poslal přímo k Maximu Gonalonsovi. Mladý záložník lyonského výběru neváhal a balon jednoduše usměrnil do sítě - 0:1.

Hostující výběr mohl své vedení navýšit ještě v průběhu první pětačtyřicetiminutovky. Simon Pouplin v bráně Sochaux si však s nepříliš výrazným průnikem a následnou střelou mladého Alexandra Lacazetteho nakonec poradil. A domácí gólman byl v záři reflektorů i v druhém poločase.

Nejdříve si poradil s ranou Rachida Ghezzala, následně si vysloužil potlesk tribun za skvělý zákrok proti Lisandrovi. Pouplin totiž v 54. minutě fantasticky vyrazil Lisandrův pokus z bezprostřední blízkosti na rohový kop. V následujících minutách se však stále více dostávali do zakončení rovněž domácí borci.

Nejdříve nebezpečně střílel Abdoul Camara, posléze hlavičkoval Sloan Privat. S oběma pokusy si však Vercourtre ještě dokázal poradit. Pokořen byl až v 70. minutě. Boudebouz skvěle uvolnil Sloana Privata, ten se zbavil dotěrného Milana Biševaće a napálil balon přímo do sítě - 1:1.

Hostující borci se na nenadálý stav pokoušeli zareagovat, nicméně Sochaux několikrát, především proti Lisandrovi, podržel gólman Pouplin, a svému mužstvu tak zajistil z dnešního zápasu alespoň bod.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon je v dobre pohode, mel by vyhrat

Reagovat
Langi

přesně takovéhle zápasy sme v minulosti rádi prohrávali...musíme...tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi rád bych vás pozval na svoji stránku:

http://www.facebook.com/OlympiqueLyonnaisCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi rád bych vás pozval na svoji stránku:

http://www.facebook.com/OlympiqueLyonnaisCZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele