14. kolo
24.11.2012 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Nice získalo tři body na hřišti Sochaux

Nice díky penaltové trefě Dária Cvitaniche porazilo domácí Sochaux 1:0 a díky tříbodovému zisku se posunulo již do první poloviny tabulky.

Hostům zajistil vítězství svou trefou Dário Cvitanich, jenž v samém závěru prvního poločasu využil zaváhání bránícího Roye Contouta. Ten zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop, právě ten využil argentinský kanonýr. Svěřenci Clauda Puela mohli své vedení zvýšit ve druhém poločase, nicméně doplatili na své bídné zakončení.

I přesto si však připsali tři body, prodloužili svou neporazitelnou sérii na pět ligových zápasů v řadě a v tabulce se posunuli na desátou pozici. Sochaux, kterému patří poslední sestupová pozice, na druhé straně zaznamenalo první porážku v uplynulých čtyřech kolech. Přesto se málem ujali vedení.

Již v první minutě totiž klasický "kiks" předvedl Mahamane Traoré, jenž ztratil míč těsně před svým pokutovým územím. Balonu se ujal Roy Contout, jenž však donutil brankáře Davida Ospinu pouze k solidnímu zákroku. Na druhé straně se prezentoval Didier Digard, jeho dalekonosný pokus však bez větších problémů kryl gólman Pouplin.

A domácí nadále pokračovali v náporu. Dvě rány z voleje z kopaček Camela Meriema musel likvidovat bránící Yaya Banana; neujala se ani rána z první Valentina Eysserica, kterou dokázal polapit pozorný Pouplin. Za svou produktivitu nakonec hosté také byli odměněni, a to konkrétně ve 44. minutě.

Contout zahrál rukou v pokutovém území poté, co Nice zahrávalo přímý kop a francouzský útočník jakožto jeden z hráčů ve zdi míč tečoval horní končetinou. Cvitanich si již z devíti metrů nedělal žádné problémy, poslal Simon Pouplina na opačnou stranu a mohl se tak radovat z vedení 1:0.

Domácí se však nevzdali a hned zkraje druhé půle ohrozili jinak nepříliš vytíženého Davida Ospinu. Sebastian Corchia se prodral po pravé straně, Sebastien Roudet však jeho nahrávku nedokázal z bezprostřední blízkosti nasměrovat na branku. To byla nejvýraznější šance domácího mužstva v celém utkání, následně se do útočení opět dali hosté z Nice.

Veliké nebezpeční pro sochauxskou obranu znamenal záložník Camel Meriem, jenž se v průběhu druhého dějství dostal po Kolodziejczakově nahrávce k nebezpečné ráně. Jeho projektil skončil vedle pravé tyče. Eric Bautheac se dokázal probít přes dva protihráče, následně poslal z levé strany nebezpečný centr, který však volejem poslal do zámezí Eysseric.

Poslední příležitost promarnil obránce Nemanja Pejcinovic, jenž hlavičkoval vedle, nicméně hostující hráči přesto těsné vedení udrželi a získali tak důležité tři body.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele