16. kolo
08.12.2012 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - Lille OSC 1:1

Mizérie Lille pokračuje. Dnes nedokázaly Dogy vyhrát na hřišti sestupem ohroženého Sochaux, které se díky vybojovanému bodu posunulo na "bezpečnou" šestnáctou pozici.

Favorizovaní hosté byli po většinu utkání lepším týmem a měli několik šancí ke vstřelení vedoucího gólu, ale úspěchu se dočkali až po hodině hry, kdy se trefil Nolan Roux. Jenže Les Lionceaux odpověděli okamžitě prostřednictvím tuniského krajánka Yassina Mikariho, a když se dokázali v závěru ubránit nátlaku i přes vyloučení Loïce Poujola, nakonec cenný bod uhájili.

Fakt, že v poločasové přestávce ještě na tabuli svítilo skóre 0:0, je nutno přičíst především vynikajícímu bránění domácích, a to především od Poujola; na druhé straně Lille, jak už je v posledních měsících nepříjemným zvykem, ukázalo nebývalou laxnost v zakončení.

První šanci zápasu měl Marvin Martin, jehož přízemní volej uklidil do bezpečí právě Poujol. Pak přišla na řadu ještě větší šance Payeta, který běžel sám na bránu, ale v klíčovém okamžiku zaváhal a nechal si od brazilského obránce Carlaa ustřelit míč od nohy.

Gólman Sochaux Simon Pouplin se poprvé do akce dostal krátce poté, a proti Rouxově nepříjemné ráně uspěl; hra na jednu bránu pokračovala i nadále, ale hostujícím útočníkům se vůbec nedařilo. Payet sice ukázkově zpracoval míč od Martina, ale pak jen pozoroval, jak je jeho střela zblokována (opět skvělým Poujolem) a padá na horní síť; podobně dopadl i Ronny Rodelin, který pálil těsně mimo.

A Lille bylo za svoji laxnost málem vytrestáno těsně po přestávce, kdy se k přímému kopu postavil Ryad Boudebouz a gólman Steeve Elana se musel vyznamenat proti hlavičce Yaya Banany. Tenhle okamžik jako by Dogy probral, a diváci tak konečně viděli první gól zápasu - akci rozehrál po pravé straně Benoit Pedretti, s jehož pobídkou si střelec Roux nedělal velké potíže a excelentně zavěsil do vinglu - 0:1.

Jenže o pár desítek vteřin později bylo všechno zase na začátku. Sochaux možná ani neví jak, nicméně dostalo se opět do zápasu, když Mikari převzal dlouhý pas Boudebouze, obelstil Elanu a dorážel do prázdné branky - 1:1.

Lille se pochopitelně snažilo získat své těžce vybojované vedení zpět, ale Pouplin byl pozorný a zlikvidoval další Payetovu šanci. V závěru se sice ještě odporoučel ze hřiště nadvakrát napomínaný Poujol, ale Dogy po vyrovnávacím gólu ztratily jiskru a už se k ničemu nezmohly.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele