33. kolo
21.04.2013 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Sochaux - Girondins Bordeaux 2:2

Sochaux zůstává na sestupových pozicích a Bordeaux se rozhodně nijak nepřiblížilo pohárovým nadějím. Remíza 2:2 těchto dvou celků nepřináší radost ani do jednoho tábora.

Les Girondins se v týdnu podařilo postoupit již do semifinále Coupe de France a stále tak živí naději na účast v evropských pohárech v následující sezoně. Před tímto utkáním však Marius Tresor, jeden z koučů Bordeaux, prohlašoval, že stále existuje šance, jak se do pohárů dostat z ligové soutěže. Nyní, čtyři kola před koncem a po remíze se Sochaux, však tým okolo Jaroslava Plašila ztrácí na příčky zajišťující účast v Evropské lize již devět bodů a naděje jsou to tak již pouze spíše teoretické.

Bordeaux dokonce dvakrát muselo dotahovat náskok svého soupeře, branka Cheicka Diabatého ze 78. minuty však nakonec byla poslední v tomto utkání. Sochaux v posledních minutách utkání ještě natrefilo brankovou konstrukci, nicméně důležité vítězství mu dnes nebylo přáno.

Domácí celek byl od úvodních minut lepší. Již v šesté minutě zahrával Ryad Boudebouz přímý kop z nebezpečné pozice. A nebezpečnou se nakonec ukázal i jeho pokus, který musel na posledních chvíli likvidovat Carrasso.Boudebouz následně vyslal do dobré příležitosti Giovanniho Sia, jehož lob však nakonec skončil nad brankou.

Bordeaux se v prvním poločase vůbec nedařilo dostávat se do šancí. Nejlépe vypadala akce z 21. minuty, při níž však pokus Ludovica Obraniaka dokázali ještě před gólmanem zachytit obránci Sochaux. Na druhé straně se musel pořádně ohánět Carrasso, jenž následně lapil pokus levačkou Cédrica Bakambua.

Po půlhodině hry zahrál Maxime Poundje v pokutovém území rukou a rozhodčí správně nařídil pokutový kop. Boudebouz poslal Carrassa na druhou stranu a zařídil pro své mužstvo vedení 1:0.

Bordeaux na inkasovanou branku dokázalo zareagovat až po změně stran. Ve druhém poločase se hosté dostali mnohem více do hry a již po pěti minutách hry nebezpečně pálil z dvaceti metrů Mariano. Balon však z gólové trajektorie vychýlil bránící Cedric Kanté. Bordeaux se však o pár okamžiků později přesto dočkalo vyrovnání: Mariano si naběhl na centr Poundjeho a pohotově napálil míč do sítě - 1:1.

Následně zahrozil z dobré pozice Diabaté, nicméně do akce hostů vložil prsty domácí gólman Simon Pouplin. A ačkoliv to bylo Bordeaux, které mělo momentálně ze hry více, nakonec se z třetí branky v zápase radovalo Sochaux. Thierry Doubai uvolnil na pravé straně pokutového území Bakambua, jenž rychlou střelou zmátl Carassa - 2:1.

Nicméně dvanáct minut před koncem se skóre měnilo znovu. Na centr Lamineho Saného si naskočil Diabaté a hlavičkou rozhodl o konečném výsledku 2:2. Sochaux se téměř dočkalo vítězné branky, avšak rána Sebastiena Corchiy se odrazila od břevna zpět do hřiště.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele