10. kolo
07.11.2012 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Sochaux - Évian Thonon Gaillard 2:1

Sochaux v dohrávaném utkání porazilo Évian 2:1 a přerušilo tak čtyřzápasovou sérii bez výhry. Les Lionceaux se díky tomuto cennému vítězství navíc vyprostili ze sestupové zóny, do níž se naopak propadl savojský klub.

Zápas byl prakticky rozhodnutý už po první půli, v níž se postupně trefili Sloan Privat a Ryad Boudebouz z penalty. Krátce po změně stran sice snížil Youssef Adnane a hosté měli šance na vyrovnání, ale Sochaux se ubránilo a dokázalo tak příznivý výsledek udržet.

Domácím se podařilo skórovat hned z první vážnější šance zápasu. Boudebouz se postavil k přímému kopu a přesně nacentroval na hlavu Privata, který uklidil míč do sítě mimo dosah gólmana Stephana Andersona - 1:0.

Évian si vytvořil několik možností k vyrovnání, ale střela Brice Dja Djédjého z pravého rohu vápna mířila mimo Pouplinovu bránu, a domácí gólman krátce nato zlikvidoval dělovku Yannicka Sagba. A tak podruhé udeřila Lvíčata - Djakaridja Koné, obránce ÉTG, zahrál po Boudebouzově centru rukou a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Boudebouz a jeho levačka nakonec propálila Andersena i přesto, že dánský brankář trefil správnou stranu - 2:0.

Évian se do zápasu vrátil ve druhé půli, konkrétně v 54. minutě. Sidney Govou vyslal dlouhý míč do vápna, nad domácí obranu vystoupal Adnane a přesnou hlavičkou vykřesal pro Les Croix de Savoie vítanou naději - 2:1.

O tři minuty později jen těsně netrefil Pouplinovu klec Koné, který zakončoval po pěkné spolupráci Ehreta s Govouem. V 78. minutě se pak domácí gólman opět předvedl proti smolaři Sagbovi, kterému skvěle zmenšil střelecký úhel a vyrazil následnou střelu mimo branku. A když ani Privat na druhé straně neuspěl po rychlém brejku, rozešli se oba soupeři se skóre 2:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

cervena karta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele