30. kolo
30.03.2013 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Stade Reims 2:2

Évian prohrával v důležitém zápase doma s Remeší už o dvě branky, ale heroickým závěrem nakonec dosáhl na bod, který může mít v těžké sestupové bitvě velkou cenu. Hosté odehráli většinu utkání bez vyloučeného Floyda Ayitého.

Tožský internacionál se přitom původně do utkání zapsal mnohem pozitivnějším způsobem - právě jeho branka totiž poslala nováčka do vedení. Po pouhých 14 minutách si však vyšlápl na domácího Miloše Ninkoviće, byl právem poslán pod sprchy a začínalo být jasné, že hosté budou mít ještě spoustu práce.

I přes oslabení se však Fournierovi svěřenci vzepjali a své vedení ještě pojistili - v 67. minutě to zařídil Gaëtan Courtet, a domácí fanoušci tušili, že trápícímu se mužstvu pomůže v takové chvíli snad jen malý zázrak. Ten se nakonec podařilo naplnit - nejprve okamžitě snižoval Yannick Sagbo, a finální podobu výsledku vtiskl ve třetí minutě nastavení mladíček Clarck N'Sikulu.

Évian tak v březnu neprohrál ani jeden ze čtyř zápasů, zatímco Remeš si nechala utéct třetí vítězství ze stejného počtu utkání; oba celky mají nyní 31 bodů a budou pozorně sledovat, jak si v neděli povedou Sochaux s Brestem, přímí konkurenti v boji o záchranářské pozice.

Domácí začali utkání s chutí, ale byla to Remeš, kdo šel do vedení - Antoine Devaux našel kolmicí Ayitého, který zakončil skvělý sprint neméně pohotovou střelou za záda brankáře Laquaita. Šlo o první větší šanci zápasu. O dvě minuty později se však Ayité proměnil z hrdiny v psance, a utkání tak pokračovalo v nerovném počtu hráčů.

Évianu chyběla řada důležitých hráčů, včetně stále nepostradatelného veterána Cédrika Barbosy; i přes tento fakt to však byli oni, kdo si užíval převahu na hřišti, ačkoliv ke skutečnému ohrožení hostujícího gólmana Kossiho Agassy docházelo spíše sporadicky, pokud vůbec. Navýšit vedení se naopak povedlo Remeši - 23 minut před koncem si Courtet na bližší tyči naskočil mezi dvěma obránci na Glombardův pas a hlavou zavěsil svůj devátý gól v sezoně.

Reakce Duprazových svěřenců na sebe nenechala dlouho čekat - hostující defenziva totálně zkratovala a nechala nebezpečného Sagba zcela nehlídaného, čehož útočník z Pobřeží Slonoviny promptně využil a hlavou pohodlně uklidil Bérigaudův centr do sítě. Bérigaudovi se povedlo také vyrovnat, ale branka nebyla uznána pro ofsajd.

Pascal Dupraz tak do závěrečných minut vyslal mladého N'Sikulua - v tento okamžik dohrávali domácí s pěti útočníky na hřišti, a tato odvaha se nakonec vyplatila. Do remešského vápna přilétl dlouhý míč, který odhlavičkovával kapitán Anthony Weber, vůbec se mu to však nepovedlo a balon spadl pouze k nohám N'Sikulua. S jeho halfvolejem už Agassa nemohl dělat zhola nic.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Evian ve skvele forme si poradi s druhym nejhorsim venkovnim tymem 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele