1. kolo
11.08.2012 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Bordeaux vykradlo Évian a pokračuje ve vítězném tažení

Loňský nováček Ligue 1 z Évianu se dokázal pohodlně udržet na deváté příčce, vstup do nové sezóny se mu ovšem nepodařil zdaleka podle představ a na domácím trávníku podlehl ambicióznímu Girondins Bordeaux.

Nedávný mistr z Bordeaux chtěl potvrdit zlepšení z konce uplynulé sezóny a na hřišti Évianu začal hodně aktivně. Netrvalo dlouho a po zásluze se ujal také vedení. Ludovic Obraniak ukázal svoji největší sílu, opřel se do balónu a ten skončil nechytatelně v šibenici - Laquait mohl dělat možné i nemožné, ale na balón by tak jako tak stejně nedosáhl - 0:1. Neuběhly ani tři minuty a domácí museli lovit míč ze sítě podruhé: Ben Khalfallah udělal kličku a následným centrem našel ve vápně hlavu Gouffrana, jenž zvýšil na 0:2.

Svěřenci Pabla Correy se ovšem zdaleka nevzdávali. To ostatně potvrdil Waas, jenž si stoupl k volnému přímému kopu a parádní střelou překonal vše, co mu stálo v cestě - 1:2! Jeho snahu ještě záhy potvrdil Laquait, který zastavil přízemní ránu Gouffrana.

Vylepšení pátého místa z minulého ročníku, tak přesně takový cíl si dalo Girondins do nové sezóny a hned po přestávce na tom začalo důkladně pracovat. Sertičovu povedenou dělovku ze standardní situace ještě stačil domácí brankář vytěsnit mimo prostor ohraničený třemi tyčemi, to se mu už však následně nepodařilo při hlavičce Saiveta - 1:3. Definitivně jasno mohlo být po ráně Gouffrana, Wass byl ale ve správný čas na správném místě.

Ovšem činit se musel i samotný Laquait, tomu pro změnu přidělal šest minut před závěrečným hvizdem vrásky na čele Sertić, nakonec si však dokázal zkušený strážce évianské branky poradit. Nicméně ani to ještě nebylo všechno. Už v nastaveném čase odcentroval do pokutového území střídající Mohammed Rabiu a do balónu se z voleje opřel Saber Khelifa - 2:3. Na více už však domácím nezbýval čas ani síly.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 10

Reagovat
smazaný uživatel

výsledek stejně jako poslední vzájemné zápasy 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

No zajimavej zapas,Evianu se darilo ,presto vyhodili v zime trenera,prisel vice defenzivni kouc....na jaře to ale vysledkove znat nebylo,Bordeux melo paradni jaro,otazkou je ,jak je na tom zdravotne Plašan(Plašil),jestli nejede na sraz narodaku ,tak 100%zdrav asi neni. Tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele