16. kolo
08.12.2012 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ES Troyes - OGC Nice 1:1

Troyes sice zatím nenaplňuje očekávání, ale rozhodně se nedá říct, že by v poslední době nemělo smůlu - dnes přišlo o výhru nad Nice až v samém závěru utkání.

Když Dario Cvitanich vsítil vyrovnávací gól, museli si hráči ESTAC vzpomenout na minulé utkání s Rennes, kdy proti vysokému favoritovi vedli ještě 10 minut před koncem 2:1. Nakonec prohráli 3:2, a bod z dnešního zápasu je tak stále posunem; není však pochyb o tom, že šest bodů by se Furlanovým svěřencům hodilo mnohem víc..

Dnes sice vedli po pohotové střele Stéphane Darbiona, ale nakonec mohou hořce litovat neproměněné stoprocentní šance Obbadiho, která mohla zápas definitivě uzavřít. Místo toho se tak ke slovu pár vteřin před koncem dostala argentinská opora Les Aiglons.

Osmadvacetiletý útočník o sobě dal vědět už mnohem dříve - v osmé minutě se volejem opřel do Meriemova pasu a zasahovat musel gólman Yohann Thuram-Ulien. Na druhé straně se jako první osmělil veterán Nivet, který svým projektilem vyzkoušel Ospinovu pozornost, a následně vyslal do dobré šance Bahébecka, jehož střela mířila těsně mimo.

Domácí byli v úvodu lepším týmem, a po půl hodině hry se dočkali zasloužené odměny. Opět u toho byl Benjamin Nivet, který fantastickou přihrávkou našel Darbiona, jemuž stačilo pouze dorážet z krátké vzdálenosti - 1:0.

Nice se po inkasovaném gólu rychle probralo a Éric Bauthéac tři minuty nato nastřelil břevno, ale to bylo v první půli vše. Jestliže však domácí kouč Furlan o přestávce připomínal hráčům, aby měli v paměti poslední selhání proti Rennes, na hřišti to po opětovném rozehrání příliš nepomohlo - a Bauthéac znovu trefil brankovou konstrukci, tentokrát tyč.

Troyes i přesto mohlo jít do dvoubrankového vedení, ale Obbadi tváří v tvář Ospinovi zazmatkoval a nedal svojí střele potřebnou přesnost. Vypadalo to, že Nice dříve nebo později vyrovná - domácím jako by s přibývajícími minutami rostla nervozita, a Digard poslal Thuram-Ulienovi další nebezpečné varování.

V samém závěru utkání to sice vypadalo, že Troyes cenné vedení uhájí, ale Nice ještě neřeklo poslední slovo a dočkalo se zaslouženého vyrovnání. Cvitanich vytěžil v poslední akci zápasu maximum z chaotické situace ve vápně a ke zděšení domácích ochozů propasíroval míč za záda Thuram-Uliena - 1:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele