13. kolo
17.11.2012 20:00 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

ES Troyes - AS Nancy-Lorraine 3:3

Troyes v divokém utkání dvou nejslabších týmů ligy remizovalo s Nancy 3:3, což je výsledek, který v důsledku nic neřeší ani pro jednoho ze soupeřů; Les Chardons zůstávají beznadějně přikováni ke dnu, ESTAC je pouhé dva body nad nimi, a zbytek tabulky nadále uniká.

Hrdinou utkání se stal veterán v záloze domácích Benjamin Nivet, který dvěma brankami ve druhé půli smazal nadějné vedení hostů. Nancy až dosud vstřelilo celkově pouze pět gólů, takže poločasové vedení 3:1 logicky vypadalo nesmírně nadějně; za domácí sice nejprve skóroval Granddi Ngoyi, ale následně vyrovnával Puygrenier a další góly přidali Mollo a André Luiz.

Jenže nesebevědomé a nejisté Nancy zkrátka nedokázalo vydržet tlak z možného úspěchu, a Nivet devět minut před koncem snížil na 2:3. V tento okamžik se Fernandezovi svěřenci sesypali a zkušený středopolař vyrovnával z penaltového puntíku.

Úvodní branka utkání padla v 19. minutě a byla skvělou ukázkou týmové práce Troyes. Marcos dos Santos vyslal Niveta, který okamžitě posunul míč ke kopačkám číhajícího Ngoyiho, s jehož ránou z blízké vzdálenosti nemohl brankář Guy N'Dy Assembé pranic dělat - 1:0.

ESTAC se však z vedení radovali všehovšudy dvanáct minut; po půlhodině hry totiž poprvé udeřili domácí. K přímému kopu se postavil Simon Zenke a našel ve vápně vysokého stopera Puygreniera, který šťouchnul míč za záda Yohanna Thurama-Uliena - 1:1.

A Nancy stihlo do půle skórovat ještě dvakrát - nejprve byl na vině Thuram-Ulien, který nechal Molla pohodlně střílet po Bakarově pasu ve 33. minutě - 1:2. Na 1:3 potom upravoval zkušený stoper André Luiz, kterému z rohu nabil Mollo a brazilský kapitán tak mohl předvést, že hlavičkovat stále umí výborně.

Do druhé půli však Nancy vstoupilo nervózně a tlak z případné první výhry od úvodního klání sezony jim nesmírně svazoval nohy. N'Dy Assembé musel pohotově zasahovat proti Fabienu Camusovi, zatímco Bahébeckův nebezpečný volej odvrátila hostující obrana.

Assembé sice ještě dokázal zlikvidovat další Bahébeckův pokus (tentokrát hlavou), jenže v 81. minutě byl i on bezmocný - Nivet napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho projektil zapadl za záda kamerunského gólmana - 2:3.

Nancy začalo okamžitě bránit v desíti a zoufale se snažilo urvat cenné vítězství, jenže tlak Troyes vyústil v chybu Joëla Samiho, který zahrál ve vápně rukou. Assembé skočil k pravé tyči, Nivet zamířil k levé, a Nancy tak velecenné body doslova protekly mezi prsty - 3:3.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele