29. kolo
17.03.2013 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - OGC Nice 1:0

Důležité body vyválčili fotbalisté Nancy, kterí porazili Nice 1:0 a hodně tak přiživili své záchranářské naděje; hostům se naopak po druhém neúspěchu ze tří posledních zápasů začíná vzdalovat vidina Ligy mistrů.

Hrdinou utkání se stal v dobré formě hrající Djamel Bakar, který se prosadil v prvním poločase. Les Chardons stále ztrácejí celých 5 bodů na sedmnáctý Brest, ale jejich poslední výsledky vyvolávají optimismus - dnes zaznamenali už čtvrtou výhru z posledních osmi ligových utkání. Nice naopak padlo venku potřetí v řadě, a místo šance dotáhnout se bodově na třetí Marseille napjatě čeká na výsledek večerního utkání, který rozhodne, nebudou-li ztrácet tři body na čtvrté pohárové místo.

Nancy už od začátku dávalo najevo, že se o body rozhodně obrat nenechá, a hned v první minutě zahrozil Zitte po defenzivní chybě hostujícího Gomise; Ospina se však proti mladému střelci vytáhl. To bylo nicméně pouze jakési varování - skutečná pohroma pro Les Aiglons přišla až po 23 minutách, kdy se už domácí dostali do vedení. U zrodu akce byl Lossémy Karaboué a jeho přesný centr z pravé strany; Bakarovu střelu sice nejprve Ospina vyrazil, ale s následnou dorážkou už si nemohl poradit ani on.

Ani po gólu domácí nepolevili a po půlhodině hry se ochozy dožadovaly penalty, leč sudí Ruddy Buquet jejich volání nevyslyšel - Moukandjův pád po kontaktu s Civellim se podle něj odehrál v rámci pravidel. Ještě před přestávkou se musel znovu předvést Ospina, který fantastickým zákrokem udržel naděje hostů na body - Manganiho roh našel na bližší tyči Lotiése, jehož hlavičku však kolumbijský fantom dokázal zlikvidovat.

Ani druhá půle pro Nancy neznamenala změnu tempa; nejprve se po Jebbourově centru snažil hlavou prosadit Mangani, jenže neuspěl, stejně jako následně s krásným (leč nepřesným) volejem Moukandjo. Nice se do první šance dostalo až po více než hodině hry, konkrétně šlo o těsně mimo mířící volej Alexy Bosettiho, za nímž se Grégorini jen nervózně ohlédl.

Nancy má letos bohaté zkušenosti se ztrácením vyhraných zápasů, a nervozita na jejich kopačkách s blížícím se koncem rostla - po strkanici 10 minut před koncem byli do zápisu o utkání zaznamenána jména Lotiese, Bauthéace a Kolodziejczaka. Ani závěrečný tlak Nice, kulminovaný pěknou střelou Bosettiho, však na zasloužené výhře domácích nic nezměnil - ba naopak ještě skórovali Les Chardons, jenže Manganiho gól nebyl uznán kvůli spornému ofsajdu.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Proč chybí preview??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele