31. kolo
06.04.2013 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - ES Troyes 1:0

Znovuzrození Nancy pokračovalo i v tomto kole. Domácí si dokázali poradit se svým konkurentem v boji o udržení z Troyes v poměru 1:0 a posunuli se na osmnáctou pozici.

Celé utkání rozhodl v druhém poločase náhradník Romain Grange a posunul tak svůj tým na odstup jediného bodu od nesestupových pozic. Nancy tak vyhrálo poslední tři ligová utkání, z uplynulých pěti si připsali hned čtyři vítězství. Nancy tak v boji o udržení očividně pomáhá neuvěřitelná forma v samém závěru ročníku.

Něco takového se nedá říci o posledním Troyes, které od jeho dnešního soupeře nyní dělí již pět bodů. Přesto si hosté dokázali vytvořit úvodní příležitost. Jean-Christophe Bahebeck vnikl do šestnáctky z levé strany, nicméně jeho ránu dokázal zablokovat gólman Gregorini. Domácí brankář se záhy proměnil v nahrávače. Jeho dlouhý nákop našel Paula Alo’a, jenž proklouzl mezi dvěma obránci, svou ránu však následně poslal pouze vedle tyče.

Domácí se nadále tlačili do útoku a po dvaceti minutách hry se dožadovali pokutového kopu poté, co Thomas Mangani upadl ve vápně po souboji s Florianem Jarjatem. Sudí Moreira ale do píšťalky nehvízdl. Na druhé straně se do protiútoku dostali hosté: Nivet si nahrál s Camusem, jenž však svůj pokus poslal nad Gregoriniho bránu.

Gregoriniho výkopy často dělali Troyes potíže, další z jeho rozehrávek skončila u Lossemyho Karabouého a Uliem Thuram v bráně hostů měl s jeho projektilem co dělat. Thuram si následně fantasticky poradil i s volejem Alo’a, nicméně ani tato rána z nastaveného času brankové prokletí neprolomila.

Troyes se téměř ujalo vedení zkraje druhého poločasu, když domácí obrana darovala napadajícímu Camusovi balon prakticky zadarmo. Nicméně Camus z velice dobré pozice dokázal tři tyče přestřelit. Avšak ani Nancy nesršelo efektivitou: Moukandjo po Bakarově přímém kopu z fantastické pozice hlavou netrefil.

První branka konečně přišla po 67 minutách hry. Střídající Grange se postavil k přímému kopu a svou ránu zatočil přes zeď i gólmana Thurama - 1:0. Domácí se téměř dočkali druhé branky v následujících minutách, avšak střela z první Moukandja skončila v rukavicích gólmana Thurama.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
freakmarena19

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele