36. kolo
07.05.2012 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - OGC Nice 0:0

Nuda, nuda, šeď, šeď. Přesně takové pocity asi mají diváci na Stade Municipal, kteří už třetí rok v řadě chodí podporovat tým, který pokaždé v dubnu suverénně vyklidí pohárové pozice. Nice se pro zisk důležitého bodu ani nemuselo příliš snažit.

Po bezbrankové remíze tak Aiglons utekli sestupovým příčkám o další bod, což se v závěru ještě bude hodit. Hosté mohli dokonce i vyhrát, v první půli nastřelili břevno - to samé se potom stalo na druhé straně, kde zvonila pro změnu tyč. Ani jeden z celků však kýžený gól vstřelit nedokázal.

Nice má tak tříbodový náskok na osmnácté místo, zatímco Toulouse se propadlo na osmé a ve zbytku sezony už mu o nic nepůjde.

I přes tradičně příšernou jarní formu byli domácí favoritem - výhru nutně potřebovali, chtěli-li zachovat naděje na pohárovou Evropu, a Nice i přes záchranářské boje předchozí dvě utkání prohrálo. Dnes však začalo lépe a Ahamada se musel činit proti Lucianu Monzónovi. Poté už přišla ke slovu zmiňovaná situace - Kafoumba Coulibaly, autor nejhezčího gólu loňské sezony, si něco podobného málem zopakoval, ale jeho skvělý volej zastavila branková konstrukce.

To se nakonec ukázalo jako klíčové, protože Tefece se po úvodním tlaku oklepali a zápas začali kontrolovat. Dalekonosný projektil Aymena Abdennoura ještě Ospinu příliš nevzrušil, ale Adrian Regattin už hostující fanoušky vystrašil pořádně - i on však trefil pouze konstrukci.

Ospina si potom zachytal dvakrát proti Dévauxovi, ale souvislý tlak stále nepřicházel. Naopak na druhé straně se k nebezpečné hlavičce dostal Franck Dja Djédjé a Ahamada musel potvrzovat, proč že je letos možná nejlepším gólmanem ve Francii.

Větší vzrušení přinesl závěr zápasu, kdy mohly oba celky ještě urvat výhru - nejprve Esmael Goncalves uvolnil Lloyda Paluna do samostatného nájezdu, jenže to by proti němu nesměl stát úžasný Ahamada. Na straně druhé se ke slovu dostal Ben Yedder, který přiťukl Rivieremu uprostřed pokutového území, ale bývalý talent Saint-Étienne místo potvrzení střelecké pověsti jen dokonal toulouskou marnost slaboučkou střelou.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele