29. kolo
24.03.2012 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Brestois - AS Nancy-Lorraine 0:1

Nancy pokračuje v unikání sestupové zóně, když vyválčilo důležité vítězství na půdě Brestu. Ten se naopak o záchranu začíná vážně obávat..

Fernandezovi svěřenci vstřelili vítězný gól v 18. minutě prostřednictvím Bakaye Traorého, díky čemuž zaznamenali druhou výhru 1:0 v řadě a zkompletovali počet bodů z posledních čtyř zápasů na 10. Dnešní úspěch je posunul už pět bodů od hranice sestupů; náskok Brestu se ztenčil na body dva.

Do první šance utkání se dostali domácí: Eden Ben Basat a Bruno Grougi předvedli pěknou kombinaci, na jejímž konci byl Mario Lička, střílející z 25 metrů jen těsně nad bránu. Naproti tomu hosté byli úspěšní hned napoprvé - Yohan Mollo nasprintoval po pravé straně do nebezpečné pozice a uvolnil Massadia Haidaru, který pronikl do vápna a předožil Traorému ideální pobídku ke snadné přízemní střele - 0:1.

Namlsané Nancy chtělo své vedení zdvojnásobit, ale Djamel Bakar nedokázal svoji střelu na zadní tyč adekvátně usměrnit. Jinak byl ale první poločas spíše nezáživný a neutrálnímu divákovi toho mnoho nenabídl - což, ruku na srdce, není při střetu těchto dvou týmů zrovna překvapení...

Po pauze se jako první osmělil hlavičkující Paul Baysse, ale brána byla příliš malá i pro tohoto obránce Brestois. Jinak to ale byli spíš Les Chardons, kdo se dostával do nebezpečných situací, a jejich výhra byla tedy zasloužená. Salif Sané neuspěl s průnikem ze středu pole a následnou ránou mimo, a Benjamina Moukandja zastavil až pozorný Steeve Elana, který jeho pokus vykopl z brány.

Za domácí se pokoušel nachytat brankáře Jonathan Zebina lobem téměř z půlky hřiště, ale N'Dy Assembé se stihl včas vrátit mezi tyče a situaci zachránit. A to byla také poslední šance Brestu na vyrovnání - potom už zahrozili pouze hosté, konkrétně v 68. minutě.

Djamel Bakar se uvolnil v pokutovém území, zadribloval pravačkou, přehodil si míč na levačku a vypálil přesně do vinglu - Steeve Elana se ale blýskl fantastickým zákrokem. Ve zbytku zápasu už se nic nestalo, a tak Nancy zvítězilo 1:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Brestu tenhle zapas vubec nevyjde - 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

btw: otazka k preview, polde ceho usuzujete ze Nancy nastoupi jen s 10ti hraci?

Reagovat
smazaný uživatel

nebo snad André Luize pocitate za dva?

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele