22. kolo
22.02.2012 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

SM Caen - AJ Auxerre 2:1

Caen porazilo v důležitém záchranářském souboji Auxerre 2:1 a prohloubilo tak vážné potíže hostů, kteří jsou opět o něco hlouběji přikovaní k sestupovým pozicím.

Rozhodující gól vstřelil mladý Livio Nabab a dokonal tak obrat domácích, protože AJA díky gólu Contouta vedlo. Všechny branky padly ve druhém poločase. Malherbois zvítězili před vlastními fanoušky poprvé v roce 2012 a navýšilo tak náskok na svého soupeře, který už momentálně činí 6 bodů.

Utkání zahájili lépe domácí: Frédéric Bulot nahrával Seubovi na volej, zkušený záložník promáchl, ale míč se dokutálel až k Nababovi, který dokázal vypálit; Sorin však vytáhl vynikající zákrok.

Auxerre hrozilo z protiútoků a jeden z nich málem úspěšně zakončil Dennis Oliech, který setřásl bránícího Heurtauxe a nebezpečně vypálil, ale jeho pokus se ke zklamání hostujících fanoušků pouze otřel o levou tyč. Heurtaux chvíli poté málem napravil svoje zaváhání, když na pravé tyči naskočil na Bulotův roh, ale hlavičkoval vedle.

Auxerre zahrozilo hned o chvíli poté; to už zbývalo jen pár minut do poločasové pauzy. Dariusz Dudka si postavil míč na značce přímého kopu a poslal výborný centr, který doplachtil až k Thébauxovi a ten měl co dělat, aby pokus polského záložníka zneškodnil.

Caen zvýšilo svůj tlak na začátku druhé půle. Aurélien Montaroup nacentroval levačkou a Grégory Proment vypálil z voleje, ale podařilo se mu trefit pouze boční síť. Malherbois si však následně svoji snahu málem pokazili zbytečnou chybou; jejich chabé bránění dovolilo Kapovi probít se do šance, ale Thébaux prokázal svoji třídu.

Po hodině hry se už skóre měnilo. Dudka se postavil k dalšímu přímému kopu a Thébaux jeho ránu opět vyrazil, avšak pouze k Contoutovi, který před prázdnou bránou nezaváhal - 0:1.

Caen se podařilo vyrovnat kombinací Traorého a Nababa; první jmenovaný našel aktivního záložníka na pravé straně; Nabab váhal s vrácením míče, ale nakonec se mu podařilo vyzvat zkušeného forvarda z Pobřeží Slonoviny a ten nepohrdl - 1:1.

A krátce poté už se rozhodovalo o vítězi. Romain Hamouma dobře přečetl hru, vypíchl míč a posunul ho opět k Nababovi, a zřejmě nejlepší hráč zápasu možná zmátl Sorina, když místo nabízející se přihrávky na nabíhajícího Traorého vypálil přesně k pravé spodní tyči - 2:1.

Poslední šanci AJA měl Ben Sahar po přihrávce od Contouta, ale nedokázal ideálně zpracovat míč a Thébaux před ním bez problémů zachránil. Caen si tak dokráčelo pro zaslouženou výhru.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2(2x segbefia)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele