7. kolo
21.09.2011 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

PSG - Nice 2:1: Tři penalty a dvě červené

Fotbalisté PSG skolili Nice dvěma proměněnými penaltami a po výhře 2:1 stále drží krok s čelem tabulky. Společně s Toulouse se nyní dělí o čtvrtou příčku, na vedoucí Montpellier ztrácí dva body. Pokutový kop měli k dispozici také hosté, kteří nehráli v Paříži špatnou partii, porážka je ale posunula na nelichotivé sedmnácté místo.

První větší šanci zápasu si vytvořili domácí. Už ve 2. minutě si to Gameiro namířil do vápna a patičkou přihrál nabíhajícímu Bodmerovi, ten však nedokázal svou střelu dostatečně sklopit, takže balón letěl jen nad břevno. Po čtvrthodině hry byli Pařížané brance opravdu blízko. Na začátku celé akce byli Jallet a Nene.

Ménez po následném centru sklepl míč pro Pastoreho, který se už pomalu radoval ze vstřelené branky, jelikož gólman Ospina jeho pokus nepolapil. Jenže tu se vzal Diakité, který přisprintoval k brankové čáře a odkopl míč do bezpečí. Jen dvě minuty na to zahrozili také hosté, Faeho rána ovšem nenašla onen cíl mezi třemi tyčemi.

Pastore měl v prvním dějství ještě jednu tutovku. Zdá se, že každým zápasem se v novém klubu od přestupu z Palerma dobře zabydluje. Jallet ho krásně uvolnil svou přihrávkou, Argentinec neměl problém s obráncem Pejčinovičem, avšak v bráně tentokráte čaroval skvělý Ospina. Ve 36. minutě už PSG šlo přece jenom do vedení.

Dvě stě šestnáct minut, tolik času domácím trvalo, než v Parku princů jejich diváci viděli gól v síti Nice. Byť jí Nene vsítil z penalty, kterou sudí Gautier nařídil za společný faul Diakitého s Pejčinovičem na brazilského záložníka ve vápně, i ten se počítá. Gautier ukázal na bílý puntík i po přestávce.

Tentokráte ale zahrávalo pokutový kop OGC, Jallet si totiž v šestnácte počínal proti fotbalovým pravidlům v souboji s Moulounguim. Monzón tak mohl v 61. minutě snadno vyrovnávat. Muži s píšťalkou v ruce však nedali pokoj ani o deset minut později. Abriel hrál totiž v pokutovém území rukou a Gameiro opět z penalty zařídil svému týmu tři body.

Ve zbývajících minutách utkání nastaly ještě dvě zajímavé situace, Gautier totiž ze své kapsičky vytahoval dvakrát onu barevnou kartičku, kterou se vylučují hráči ze hřiště. Nejprve jí viděl Jallet, který jí obdržel po předchozím udělení dvou žlutých karet, a pět minut před koncem také autor branky hostí Monzón.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co takhle remizka 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kanonada do site Nice

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele