22. kolo
04.02.2012 19:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain se na vítězství 3:1 nad Évianem pořádně nadřelo

Podzimní zápas skončil překvapivou remízou a ani dnes to Paris SG nemělo s nováčkem z Évianu jednoduché. Hosté se dokonce ujali vedení, PSG sice brzy vyrovnalo, dvě rozhodující branky pak přišly až v posledních deseti minutách.

Paříž tak stále drží stoprocentní úspěšnost pod novým koučem Carlem Ancelottim. Jeho náskok na čele tabulky je ale i nadále tříbodový, Montpellier si totiž v souběžně hraném zápase dokázal poradit s Brestem. Naproti tomu Évian nevyhrál již potřetí v řadě a v tabulce klesl na třináctou pozici. Z té má na sestupové příčky již pouze čtyřbodový náskok.

Přitom to byli hosté, kteří se jako první dostali do nebezpečného zakončení. Po úvodním oťukávání se k centru dostal Christian Poulsen, letní posila z Liverpoolu. Mohamed Rabiu ale po dvanácti minutách poslal míč z dvaceti metrů nad branku. O šest minut později se ke slovu dostali také domácí, konkrétně to byl Kévin Gameiro. Ani on ale mezi tři tyče nezamířil.

Po půlhodině hry se v obrovské příležitosti objevil Jérémy Ménez. Bývalý hráč AS Řím se do nadějné pozice dostal po pěkné přihrávce Neného, jeho střela již zapadala za záda obstřeleného gólmana Stephana Andersena; nakonec se ale zatočila až přespříliš a skončila na tyčce.

Oba domácí hráči si následně vyměnili role, zakončoval tentokrát brazilský záložník. Ani on ale nebyl o moc úspěšnější, zuby si vylámal na připraveném dánském brankáři. V samém závěru poločasu pak přišel veliký šok pro domácí fotbalisty i fanoušky, v Parku princů jako by v 45. minutě nebyl ani živáček.

Po nepříliš úspěšně odklizeném rohovém kopu se k míči dostal Olivier Sorlin, jenž balon obratem poslal zpět do pokutového území. Zde se k hlavičce dostal neobsazený Cambon a svou třetí brankou v sezoně poslal svůj tým do vedení - 0:1.

To ale příliš dlouho netrvalo. Již minutu po nástupu na hrací plochu se stejná síť vlnila podruhé. Tentokrát se jednalo o jeden z pohlednějších gólů, Nené opět ukázal něco ze svého umění a parádní ranou vyrovnával na 1:1.

O deset minut později to mohlo v Parc des Princes zahučet podruhé. Hosté z Évianu, konkrétně Sidney Govou, se totiž objevili v další pořádné příležitosti. Bývalý hráč Lyonu se dokonce řítil sám na brankáře Sirigua, ten ale dokázal, proč právě on je jedničkou a parádním zákrokem jeho střelu zneškodnil.

Ale v 69. minutě byl již Sirigu na další šanci Évianu krátký. Po rohovém kopu Daniela Wasse se k zakončení hlavou dostal Christian Poulsen, defenzivní záložník hostů již překonal bezmocného Sirigua. Nicméně z branky se radovat nemohl. Na brankové čáře totiž stál připravený Nené, jenž míč vykopl zpět do pole.

Hosté byli za své neproměněné šance potrestáni. Třináct minut před koncem utkání přišel Nené a rozhodl. Guillaume Rippert faulovat v pokutovém území Méneze a rozhodčí nařídil pokutový kop. K těm se v PSG zpravidla staví právě brazilský míčový kouzelník. A ten se nemýlil ani dnes. Jeho tvrdá rána zaplachtila vzduchem, stejně jako následně ruce snad všech na stadionu - 2:1.

Nakonec utkání skončilo pro Évian krutěji než by možná bývalo spravedlivé. Matuidi obral o míč jednoho z protihráčů, nahrál Nenému, jemuž ale skórovat nedovolil svým zákrokem Anderson. Na dorážku Gameira z bezprostřední blízkosti již ale byl krátký, a zápas tak skončil 3:1 pro domácí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Menez

Reagovat
smazaný uživatel

vsazeno na Paris SG =)

Reagovat
smazaný uživatel

Ty obrané standartky PSG vůbec nejsou ideální

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele