13. kolo
06.11.2011 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - OGC Nice 2:0

Marseille je zpátky! Definitivní potvrzení návratu formy slavného týmu přišlo v derby o Azurové pobřeží, v němž Deschampsovi svěřenci nedali šanci Nice a po dvoubrankové výhře se propracovali už na osmé místo a pokračují tak v ukrajování náskoku čela tabulky. Nice je naopak až po uši ponořené v záchranářských starostech.

Třetí ligová výhra v řadě se nicméně nerodila zrovna snadno. Domácí sice herně i střelecky dominovali, ale hosté dokonce nastřelili dvakrát v úvodní půlhodině brankovou konstrukci. V šesté minutě se do první šance zápasu propracoval Mathieu Valbuena; pozici mu připravil agilní Jérémy Morel, který přesprintoval Clerka a poslal nepříjemný centr před branku. Valbuena však potvrdil, že rozhodně nepatří mezi rozené hlavičkáře, a minul.

Ve 13. minutě se ke slovu dostal "spící obr" André-Pierre Gignac, ale jeho smůla v zakončení ho neopustila ani tentokrát. Nepříjemná nízká střela sice nadělala Ospinovi problémy, ale kolumbijský gólman ji nakonec perfektně zlikvidoval. Gignac neměl štěstí ani podruhé, když jeho snaha přetavit Rémyho dobrou individuální akci v branku opět ztroskotala na Ospinovi, který si s jeho razantním volejem poradil.

Pokud někdo v poslední době táhne Nice, je to Éric Mouloungui. Gabonský útočník také vytvořil první šanci hostů v zápase; v 16. minutě se zbavil dvou obranců a naservíroval míč Abrielovi, ale bývalý marseilleský záložník trefil efektním volejem pouze tyč Mandandovy brány. Podruhé se štěstěna odvrátila od Les Aiglons ve 29. minutě; konstrukce zazvonila podruhé, tentokrát hlavičkoval sám Mouloungui.

Africký forvard o sobě dal vědět i ve druhé půli. V 57. minutě předvedl další ukázku své aktuálně skvělé formy a zaměstnal Mandandu, leč neúspěšně. Marseille se proto mohlo o osmnáct minut později ujmout vedení.

Loïc Rémy, bývalá opora právě Nice, chytře využil mezery v obraně hostí a nacentroval na volného Jordana Ayewa, a mladší s ghanských bratrů neměl sám před Ospinou problém - 1:0. Nice se pokusilo vyrovnat prostřednictvím střídajícího Dja Djédjého, ale Mandanda byl pozorný; to byla také poslední akce hostů v zápase.

Marseille totiž své vítězství ještě potvrdilo. Běžela už pátá minuta nastaveného času, když Diakité fauloval ve vápně Andrého Ayewa, a Rémy z nařízeného pokutového kopu zkušeně poslal Ospinu na druhou stranu branky - 2:0. Les Phocéens tak úspěšně pokračují ve svém stíhání týmů před sebou; zbývá jich ještě sedm. V táboře Les Aiglons naopak panuje ponurá nálada: své největší derby prohráli a jejich vyhlídky do budoucna také nejsou vzhledem k tabulkové pozici zrovna dvakrát růžové.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zase výhra na konci zápasu !! Ale na poháre ideme !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele