16. kolo
04.12.2011 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Toulouse FC 3:2

Fotbalisté Lyonu zvládli souboj se svým sousedem v tabulce s Toulouse a po výhře 3:2 se vyhoupli na čtvrté místo se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Montpellier. Les Gones v zápase po gólech Koného, Edersona a Lisandra Lópeze vedli už 3:0, avšak drama nakonec vyústilo po snižujících brankách Umuta Buluta se Sissokem.

Nejprve zahrozil hostující Ninkov, jehož povedenou střelu mířící do šibenice musel zlikvidovat gólman Lloris, vypálit nebezpečně se snažil také Machado, avšak ten pouze přestřelil. Na druhé straně byl blízko své trefě Michel Bastos. Tomu přihrál Réveillére a Brazilcova levačka málem zapadla přesně k tyči.

Nakonec se Lyon ujal vedení ve 38. minutě. Källström nacentroval ze standardky parádně do vápna, kam si na tenhle pas naběhl Koné a hlavou překonal jen bezmocně stojícího brankáře Aliho Ahamadu. Do přestávky ještě zahrozil domácí Aly Cissokho, jeho pumelici levačkou však tentokráte toulouský gólman vyrazil do zámezí.

V 52. minutě domácí navýšili svůj náskok. Lisandro López sklepl míč pro nabíhajícího Edersona, ten udělal pár kroků za vápnem a krásnou mířenou a technickou ránou, která zapadla přesně k pravé tyčce, překonal Aliho Ahamadu podruhé. Ten se za jeho pokusem opět mohl jen ohlédnout.

V 66. minutě již vedl Lyon 3:0. Lisandro López si krásně naběhl na kolmici, ve vápně mu ovšem rukama do nohou hrábl gólman Ali Ahamada. Sám faulovaný se pak postavil k bílému puntíku a bez větších problémů proměnil. Jenže OL neměl vyhráno, TFC totiž zbytek zápasu nevypustilo. A málem se mu to i vyplatilo.

Do konce utkání zbývalo dvaadvacet minut. V tu dobu napřáhl z pětadvaceti metrů střídající Umut Bulut a neskutečnou dělovkou, která zapadla přímo pod břevno, snížil. V 75. minutě hosté rovněž kopali penaltu, Cris totiž lehce drcnul v šestnáctce do Cissokha. A Sissoko se z pokutového kopu také nemýlil.

Zbývající patnáctiminutovka již tolik záživná nebyla. Lyon hodně zklidnil svou hru a pozorně se soustředil na svou defenzívu, takže nakonec soupeře do nějaké další vyloženější šance nepustil. To ještě mohl pojistit tři body dvě minuty před koncem náhradník Gomis, kterému pěkně přihrál Cissokho, jeho střelu ovšem lapil Ali Ahamada.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domacim se vratil utočnej zabijak .....1

Reagovat
smazaný uživatel

taky 1

Reagovat
k0udy

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Jedno je jiste, Lyon doma nevyhraje, protoze kdyby vyhral, vysel by mi tiket po 2 mesicich a to se nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

congratulate ..ale uz mi redlo ked bolo 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele