4. kolo
27.08.2011 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Montpellier HSC 2:1

Lyon Montpellier ve vzájemném zápase nepřehrál, ale přesto si připisuje nesmírně důležité vítězství, kterým tak alespoň částečně odčinil nečekané ztráty s Ajacciem a Brestem. Girardovi svěřenci naopak vůbec poprvé v letošní sezoně poznali hořkost porážky a jejich náskok na dnešního soka se ztenčil na pouhý jeden bod.

Mužem zápasu byl jednoznačně Hugo Lloris. Mrštný brankář Les Gones se vyznamenal zejména proti ráně Girouda ze 13. minuty. Lyon kontroval hlavičkou Koného, která se jen těsně nevešla mezi Pionnierovy tyče. Montpellier hrozil zejména po ose Bedimo-Giroud, ale ani ve 13. minutě se jejich spolupráce nedočkala gólové tečky. Giroud v průběhu první půle vyzkoušel Llorise ještě několikrát, ale reprezentační brankář byl zkrátka neprůstřelný.

Na druhé straně zahrozil Bafétimbi Gomis, ale i Pionnier ukázal, že není doposud nejlépe hodnoceným brankářem soutěže bezdůvodně. Stabilní náhradník momentálně zraněného Jourdrena vyrazil volej bývalého útočníka ASSE, a když se mezi tři tyče nevešly nebezpečné pokusy aktivního Girouda a Utaky, zůstalo poločasové skóre bez branek.

Do druhé půle poslal trenér Garde Pjaniće místo Brianda a to se záhy ukázalo jako ideální tah. Už ve 49. minutě totiž Gomis vybídl Bastose, jehož centr z pravého křídla uklidil srbský talent do Pionnierovy sítě parádním volejem - 1:0.

Montpellier mohl následně vyrovnat, ale proti Utakově ráně se opět vytáhl fantastický Lloris a Giroudova dorážka mířila nad. A lyonský brankář přiváděl soupeře k šílenství dál: v 68. minutě vytáhl Belhandovu střelu na tyč a držel tak svému týmu i nadále nejtěsnější vedení.

Akcie Montpellieru definitivně spadly v 82. minutě, kdy do té doby dobře hrající Belhanda vystartoval na Pjaniće a verdikt sudího byl jasný - talentovaný záložník musel předčasně do sprch. A byl to právě Pjanić, lyonský hrdina zápasu č.2, kdo vytrestal oslabeného soupeře prakticky hned z první přesilovkové akce - jeho pobídkou ke skórování nepohrdl další střídající muž Pied, který propálil Pionniera z prostředku pokutového území - 2:0.

Frustrovaní hosté se už následně zmohli pouze na snížení v nastaveném čase a opět po ose Bedimo-Giroud, jen tentokrát v opačném gardu: útočník nahrával a levý bek konečně propálil strážce domácí svatyně - 2:1. Na další zvrat v utkání však už bylo příliš pozdě a Montpellier se tak vrací domů s nepořízenou. Garde naopak ani ve čtvrtém zápase neprohrál, a připočítáme-li úspěšný postup do Ligy mistrů přes Kazaň, zůstává Lyon v této sezoně zatím stále nepokořen.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

domaci vyhraji o gol

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to těžký .. ale Lyon vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

mohl jsem si vsadit

Reagovat
juninho8

a zase to iste....Miralem nehral od zaciatku ale aj tak dal gol a na druhy nahral...kedy ho uz da do zakladu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele