8. kolo
24.09.2011 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 3:1

Lyon i nadále zůstává v kontaktu s čelem tabulky, a to díky dvěma trefám Bafetimbiho Gomise, které domácí mužstvo výrazně nasměrovaly k výhře 3:1 nad konkurenčním Bordeaux.

Francouzský útočník poslal svůj tým do vedení chytrým zakončením po sedmi minutách hry, aby následně navýšil náskok díky střele z blízkosti. Zhruba po hodině hry utkání rozhodl svou brankou Michel Bastos, za hosty se pouze z pokutového kopu trefil útočník Anthony Modeste.

Lyon byl v prvním poločase lepším týmem, což nakonec vyústilo v úvodní branku utkání. Bastos si na levé straně pohrál s Abdouem Traorém, aby následně skvělým centrem našel na vzdálenější tyči osamoceného Gomise. Ten si hlavu nelámal a poslal míč do sítě - 1:0.

Hostující brankář Cedric Carrasso měl v úvodních dvaceti minutách co dělat, nejdříve musel likvidovat pokus Bastose, následně zneškodnil tvrdou hlavičku neobsazeného Lovrena. Nicméně Gomis po 33 minutách přidal druhou branku a stal se tak prozatím nejlepším střelcem Ligue 1. Clement Grenier přesprintoval obránce a vlétl do pokutového území, následně přihrál zpět Gomisovi a ten míč doklepl do sítě - 2:0.

Bordeaux se málem dočkalo vyrovnání deset minut po začátku druhé půle. Cheick Diabate ale poslal svůj pokus těsně vedle branky. Třetí branku Lyonu přidal Michel Bastos, který si naběhl na dlouhý pas z vlastního pokutového území, přiběhl do vápna soupeře a přeloboval Carrassa - 3:0.

Po 71 minutách se do nebezpečného zakončen dostal Kim Kallstrom a málem tak pomohl k debaklu Bordeaux, jeho rána ale byla zblokována. Bordeaux se dočkalo alespoň snižující branky, to když Lovren v pokutovém území fauloval Modesteho a kopala se penalta. K té se postavil sám postižený, nicméně ani jeho úspěšný pokus již na skóre příliš nezměnil - 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Langi

je třeba zapomenout na Caen, Rémi tady máš inspiraci na sestavu:

-------------Lloris (Vercoutre)------------

Reveilleré---Lovren---Koné---Cissokho

------------Fofana---Gonalons------------

Pied--------------Greniér----------Bastos

-------------------Gomis--------------------

Tip: 2:1. Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

pozor na bordeaux !! ja volim prekvapenie - 2

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapenie byt nesmie !!! nemozeme si to dovolit !!! Allez OL !!

Reagovat
Langi

teď už ne...překvapení bylo v Caen...doma s Bordeaux se Rémi snad uklidní a zvládneme to

Reagovat
smazaný uživatel

allez ol

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

neuhádol si

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele