29. kolo
24.03.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Marseille 1:1

Marseille už může, zdá se, letošní sezonu ve Francii s klidem 'odpískat'. Navzdory extrémně příznivému losu totiž ztrácí jeden zápas za druhým, a bod z Nice se v kontextu posledních výsledků jeví spíše jako výhra...

Nic zkrátka nenasvědčuje tomu, že ten zoufalý tým v bleděmodrých dresech je ve skutečnosti mezi oficiálně nejlepší osmičkou evropského fotbalu. Trapas střídá trapas a vše vyvrcholilo pohárovou porážkou od amatérů z US Quévilly. Marseille se tak postupně musela vzdát myšlenky na titul, Ligu mistrů a hodně nepěkně to vypadá i se samotnými poháry, ačkoliv alespoň remíza z 'Azurového derby' přetnula sérii pěti ligových porážek v řadě.

Deschampsův tým v utkání sice vedl, ale nakonec musel dohrávat po vyloučení Kaborého v deseti. Na vedoucí branku Andrého Ayewa dokázal v přesilovce odpovědět argentinský bek Luciano Monzón.

Právě Kaboré byl také u prvního záživnějšího momentu zápasu - to když naskočil na hřiště coby náhrada za zraněného Souleymane Diawaru. To ale na hře Phocéens nic nezměnilo a na hřišti vládlo spíše Nice, když Monzón málem dostal domácí do vedení skvělým volejem, jež si však cestu do sítě nakonec nenašel.

Mimo pálil i Mounier po dlouhém autu Kafoumby Coulibalyho. Důležitým mužem na hřišti však byl Monzón - právě po hororovém faulu na něj se ze hřiště musel odporoučet Kaboré, který tak vystavil svůj tým nepříjemné situaci.

Po poločase cítili domácí zvýšenou příležitost k vítězství, a Steve Mandanda tak musel být v pohotovosti. Coulibalyho střelu však nakonec úžasným zákrokem vyrazil.

Trochu překvapivě to však nebyli Les Aiglons, kdo se dostal do vedení, ale matní hosté - běžela 55. minuta, když Cézar Azpilicueta chytře našel volného Andrého Ayewa a starší z ghanských bratrů z vnitřku pokutového území nezaváhal - 0:1.

Nakonec se však usmálo štěstí i na domácí, kteří by podle obrazu na hřišti měli brát spíše body tři, ale vzhledem k okolnostem nakonec mohli oslavit i jeden. Pomohla jim k tomu penalta ze 76. minuty, nařízená za faul Roda Fanniho na Esmaila Goncalvese, a neomylné kopačky nejlepšího hráče zápasu Monzóna - 1:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

proti vsem ocekavanim Marseille zabere - tip: 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele