8. kolo
24.09.2011 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Dijon FCO 1:1

Cenný bod si z Azurového pobřeží přiváží nováček z Dijonu. Domácí tým byl v zápase jednoznačně lepším celkem, svého soupeře přestřílel 22:9, ale špatná muška (pouhé 4 střely z oněch 22 mířily mezi tři tyče) nakonec málem způsobila ztrátu všech bodů. Zachraňovat čest Nice musel až v poslední minutě Dja Djédjé.

Dijon šel do vedení už po čtrnácti minutách hry. Šlo o vůbec první pokus hostů o útok; situaci vymyslel Thomas Guerbert, který se uvolnil a našel volného Corgneta, jehož rána zpoza hranice vápna parádně zapadla do růžku brány - 0:1.

Nice mělo první velkou příležitost ke skórování ve 34. minutě. Po velkém počtu střel mimo tři tyče vybojoval Xavier Pentecote přímý kop, ke kterému se postavil Camel Meriem a od gólu ho dělily centimetry - trefil totiž tyč. Pro Nice měla tato situace ještě navíc hořkou příchuť v podobě Pentecoteho zranění; mladého útočníka musel vystřídat Eric Mouloungui.

Domácí byli takřka po celý zápas v tlaku, a ten pokračoval i po přestávce. Civelliho hlavička těsně přelétla břevno a úspěšní nebyli ani Mouloungui, Digard a Mounier; zejména poslední jmenovaný měl dobrou příležitost ke skórování, ale jeho střela zpoza vápna minula levou tyč Reynetovy brány. V 62. minutě se osmělil Guie Gneki Abraham, který předvedl skvělé sólo a prověřil Reyneta nepříjemnou střelou, ale dijonský brankář obstál. A totéž se mu povedlo po 76 minutách hry, kdy podržel svůj tým vyboxováním Moulounguiho nebezpečné rány.

Zdálo se, že hosté nakonec přece jen odjedou s nezaslouženými třemi body. Radost jim překazil až v závěrečných vteřinách Franck Dja Djédjé, který se nerozpakoval vypálit zdálky a jeho pravačka vymetla roh Reynetovy sítě. Oba týmy tak nakonec získaly po jednom bodu, což je větší úspěch pro hosty, kteří zaznamenali vůbec první remízu v probíhajícím ročníku.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhra domacích -1

Reagovat
Bayernista18

Dal sem postup Nice, jen doufám, že to vyjde, bude to vyrovnaný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele