25. kolo
25.02.2012 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier urval tři body nad Bordeaux a je na vedoucí pozici

Montpellier se po velké bitvě nad Bordeaux a konečnému vydřenému vítězství 1:0 vyhoupl do čela tabulky. Alespoň tedy do večerního klání mezi Lyonem a PSG. Pokud však Pařížané na Stade de Gerland neuspějí, HSCM zůstane po tomto kole na prvním místě. O jedinou trefu utkání se v 80. minutě postaral John Utaka.

Nejprve si vytvořili větší příležitost hosté. A už hned po dvou minutách hry. Mariano vyslal dlouhý pas na Obraniaka, který se nacházel na hranici vápna. Ten následně sklepl balón ještě pro volného Maurice-Belaye, jemuž se ale střela levačkou nepovedla. Mířila totiž do středu brány, kde v pohodě míč lapil gólman Jourdren.

Po devatenácti minutách hry však pořádně zahrozil také Montpellier. Domácí přesunuli hru z pravé strany na levou, následný centr Yanga M'Biwy si stáhl pro sebe Giroud, ten protáhl ještě míč do vápna na dobře postaveného Belhandu, který orazítkoval svým pokusem břevno. Jen o minutu později mohl Belhanda skórovat znovu.

Postavil si míč na zahrání přímého kopu, vyslal přes zeď ránu směrem na Carrassa, ten ho ale dokázal vychytat. Odpověď ze strany Bordeaux na sebe nenechala dlouho čekat. Les Girondins rozebrali soupeře na levé straně, nakonec se míč dostal ke Gouffranovi, ten ho přihrál Plašilovi, jenž ještě nabil Obraniakovi a po jeho ráně se rovněž třáslo břevno!

I druhé dějství bylo z obou stran hodně vyrovnané. V 51. minutě se ocitl ve stoprocentní tutovce Maurice-Belay. Sané vybojoval na pravé straně míč, ještě přes Gouffrana se dotlačil do šestnáctky, odkud přihrál Maurice-Belayovi, jenž ale z bezprostřední blízkosti Jourdrena trestuhodně nepřekonal.

Vše podstatné se přitom událo až v poslední desetiminutovce. Až do 80. minuty se vlastně na hřišti nic vážnějšího neudálo. Až tehdy vsítil jediný gól utkání Utaka. HSCM byl přece jenom odměněn za o něco lepší hru, Estrada nacentroval na hlavu svého spoluhráče, který u bližší tyče usměrnil míč hlavou do brány.

Bordeaux se již ve zbytku zápasu na vyrovnání nezmohlo. Naopak v 87. minutě mohli domácí stvrdit svoje vítězství, ale Giroud prostě neměl svůj den. Utaka mu přihrál do stoprocentní pozice v šestnácte, jenže nejlepší střelec Ligue 1 svou dvacátou trefu sezóny nepřidal a zamířil pouze mimo bránu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele