31. kolo
07.04.2012 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Sochaux 2:1

Nakonec to bylo těžší než se čekalo, ale Montpellier opět potvrdil svoji pověst doma prakticky neporazitelného týmu, přehrál předposlední Sochaux a osamostatnil se na čele před nedělním zápasem PSG na tři body.

Domácí mohli vyhrát i vyšším rozdílem, ale proti byl skvělý mladíček v bráně Les Lionceaux, teprve dvacetiletý Pierrick Cros. Úvodní gól utkání zaznamenal Belhanda, marocký špílmachr La Paillade, už po čtyřech minutách hry; těsně před uplynutím první půlhodiny však srovnal Modibo Maïga, a nutno uznat, že jeho kop přes hlavu byl skutečně úžasný. Sochaux to však nakonec nebylo nic platné, neboť deset minut po přestávce určil konečné skóre "noci afrických střelců" domácí Souleymane Camara.

Montpellier otevřel utkání povedeným brejkem, který znamenal hned první gólový úspěch - Camara nasprintoval po pravé straně a hledal stříleným centrem kanonýra Girouda, ten sice minul, ale míč nakonec propadl až k Belhandovi, který nekompromisně propálil Crose svým už osmým gólem v sezoně - 1:0.

Ve 20. minutě si pak domácí mohli vedení pojistit, ale pěkná rána Johna Utaky z 20 metrů přelétla břevno. A tak se ke slovu dostalo hostující Sochaux - uběhlo 28 minut hry, když do vápna pronikl malijský klenot Modibo Maïga, převzal centr od Saugeta z levé strany, zkrotil jej na prsou, jakoby nic obehrál Yanga-Mbiwu a Hiltona a vše zakončil střelou přes hlavu, zády k bráně - 1:1. Překvapený Jourdren se nezmohl na reakci..

Ani takový gól však nevzal La Paillade apetit po vítězství, a v nastaveném čase první půle se divákům představil i pomalu zapomenutý chilský playmaker Marco Estrada, jehož výborný přímý kop musel Cros vyrážet z vinglu neméně parádním zákrokem.

A ve druhé půli to byl hlavně Cros, kdo byl na hřišti vidět - mladý gólman Lvíčat se nejprve předvedl proti Giroudově střele z rohu vápna, načež znovu znechutil Estradu dalším povedeným zákrokem, tentokrát proti nepříjemné střele zdálky. A když John Utaka pronikl až do vápna a pokusil se protlačit míč na úplně volného Girouda, zasáhl talent v hostující brance také..

Montpellieru se však i přes výkon soupeřova gólmana nakonec podařilo urvat všechny body. U zrodu třetí brankové akce zápasu byl Belhanda, který nahrál aktivnímu Utakovi, a nigerijský forvard okamžitě pálil - jen aby nechal znovu vyniknout Crose; tomu se však těžký zákrok nevydařil úplně optimálně a pouze odrazil míč ke kopačkám Camary, jehož dorážka z bezprostřední blízkosti už nemohla minout - 2:1.

Belhanda málem vymyslel ještě jednu gólovou akci, ale zakončujícího Girouda eliminoval opět výtečný Cros; Sochaux jednou zachránila i tyč, to když po Stambouliho centru neúspěšně hlavičkoval opět smolař zápasu Giroud. To ale domácím vadit nemuselo - svoje povinnosti si totiž nakonec splnili.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

preju Sochaux zachranu, ale tady prohraji... 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele