16. kolo
03.12.2011 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier si pohrál s Lorientem a je stále první

Montpellier nedal Lorientu žádnou šanci a před vlastními fanoušky zvítězil 4:0. MHSC tak pokračuje v parádní jízdě Ligue 1, na čele tabulky má již pětibodový náskok.

Domácí tak neprohráli již osm utkání v řadě a na čele tabulky si vybudovali pětibodový náskok. Ten se ale zítra může smrsknout na "pouhé" tři body, Paris Saint-Germain se totiž doma utká s Auxerre. Naproti tomu Lorient dokázal, že se mu v poslední době mimo vlastní stadion vůbec nedaří, z posledních čtyř utkání nezískal jediný bod a z osmé pozice spadl na devátou.

Domácí začali utkání velice aktivně a svému soupeři brzy ukázali, proč se momentálně mohou pyšnit tím, že jsou nejlepším francouzským celkem. Již po šesti minutách hry se do velice nebezpečného zakončení dostal Dernis, jeho rána mířila do horního růžku lorientské branky, skvěle ale dokázal zasáhnout brankář Audard.

Ve 23. minutě byl již Audard bezmocný. Kevin Monnet-Paquet již gólmana soupeře překonal, nakonec se ale skóre neměnilo. Audarda zastoupila branková konstrukce. O tři minuty později to ale domácímu výběru nakonec přeci jenom vyšlo. Na Giroudovu přihrávku hlavou si naběhl Dernis, jenž přízemní střelou konečně otevřel skóre - 1:0.

Domácí si ještě před koncem prvního poločasu vypracovali dvě slibné příležitosti, obě ale dokázal zlikvidovat brankář Audard. Nejdříve si poradil s hlavičkou Oliviera Girouda, následně si poradil také s dorážkou z kopaček Dernise.

Dosavadní nejlepší střelec Ligue 1 si ale chuť vylepšil hned zkraje druhého poločasu, když poslal svůj celek již do dvoubrankového vedení. Přímý kop Younese Belhandy nedokázal do bezpečí odklidit Audard, z jednoduchého zakončení se tedy mohl radovat právě Giroud - 2:0.

A domácí byli nadále jasně lepším celkem. O deset minut později se málem branky dočkal také Belhanda, jeho rána již skončila za zády Audarda. Toho ale na poslední chvíli zastoupil na brankové čáře Pedrinho. Nakonec se ale Montpellier mohl radovat z dalšího navýšení svého vedení.

Zhruba po hodině hry se z protiútoku prosadil John Utaka, nigerijský útočník se letos prosadil již počtvrté. Dlouhým pasem našel Bocaly osamoceného Girouda, ten nacentroval do pokutového území právě Utakovi a ten napálil míč pravačkou do sítě - 3:0.

Čtvrtý a poslední hřebíček do lorientské rakve zatloukl střídající Rémy Cabella. V gólovém okamžiku měl opět prsty všudypřítomný Giroud. Ten si několikrát narazil s Belhandou a následně našel volného Cabellu. Mladý záložník neotálel a přízemní střelou ručil konečný stav utkání na 4:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

měla by to byt 1 Lorient je venku slabý tip 2:0, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

domaci zvitezi o dva goly 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele