4. kolo
28.08.2011 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Marseille 3:2

Šlágr kola mezi obhájcem titulu z Lille a vicemistrem loňského ročníku Ligue 1 z Marseille vyzněl lépe pro domácí borce. Na úvodní trefu ostrostřelce Sowa dokázal ve druhém dějství odpovědět dvakrát Valbuena, nicméně góly Chedjoua a druhé branky Sowa z penalty rozhodly o konečném vítězství 3:2 pro Dogy.

Stejně jako před měsícem ve Francouzském superpoháru šlo i v ligovém klání mezi Lille o měsíc později o velmi pohledný fotbal. I když padlo o čtyři branky méně, oba týmy ukázaly, že ve Francii patří k tomu nejlepšímu, co kopaná může nabídnout. Domácí tentokráte svému soupeři červencovou porážku vrátili.

OM se tak po čtyřech kolech se třemi body na kontě a zatím bez jediné výhry krčí na šestnácté příčce. Do utkání hosté nevstoupili špatně, Cheyrouova rána byla se štěstím zablokována mimo, přitom gólman Landreau by na ní určitě nedosáhl, kdyby směřovala do jeho svatyně.

Ihned na to už brankáře Lille prověřil svou střelou A. Ayew, jenže ani tahle šance protentokrát brankou neskončila. Až v 15. minutě unikl po levé straně domácí Béria, svou přihrávkou našel Sowa, jenž do ní lehce drknul a míč už se třepotal v síti za zády gólmana Mandandy. Marseille ovšem po přestávce zabrala.

Rémy zprvu napálil tyčku, v 57. minutě se však Valbuenovi s pomocí teče Chedjoua už skórovat podařilo a bylo vyrovnáno. Nebezpečně poté vypálil z přímého kopu Cheyrou, Landreau byl ale mezi třemi tyčemi proti, v 62. minutě se ovšem zase jen těžko oháněl vůči Valbuenovi, který mohl slavit podruhé.

O čtyři minuty později se ale naopak Lille podařilo srovnat stav. Payet předal míč Chedjouovi, jenž našel přesně skulinku mezi nohama Mandandy. V 75. minutě pak zasadil poslední hřebíček do rakve Marseille znovu Sow. Ten si hravě poradil s rozehráním pokutového kopu, Fanni totiž předtím ve vápně nešetrně fauloval pronikajícího Hazarda.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhra domacich o gol

Reagovat
Murtago

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele