19. kolo
21.12.2011 19:00 CET
4 : 4
(2:3)

Reportáž

Dramatická přestřelka mezi Lille a Nice vítěze nenašla

Neuvěřitelný zápas se odehrál v Lille. Obhájce titulu promeškal parádní příležitost posunout se do čela tabulky, přitom zápas dohrával v přesilovce po vyloučení Moulounguiho. Hosté z Nice ale nakonec domů odjíždějí s bodem, remízu 4:4 zařídil v poslední minutě nastavení Francois Clerc.

Lille si tak drží parádní sérii neporazitelnosti, na svého přemožitele čeká již od druhého kola, kdy se muselo sklonit před Montpellierem. Po překvapivém zaváhání právě MHSC na hřišti Évianu by pak zisk tří bodů znamenal alespoň na pár desítek minut posun na první místo, zápas se Saint-Étienne totiž ještě dohrává druhé Paris Saint-Germain. Po zisku jediného bodu však dogy zůstávají na třetím místě.

Naproti tomu Nice navázalo na vítězství z minulého kola nad Valenciennes a získaný bod mu konečně pomohl k postupu ze sestupových pozic. Přestože nyní osmnácté Nancy předskočilo pouze díky lepšímu skóre.

Domácí fotbalisté přitom do utkání vstoupili skvěle a již v deváté minutě se mohli radovat z úvodní branky. Aurelien Chedjou se rozhodl pro zakončení ještě před hranicí pokutového území, míč se odrazil od bránícího Mabialy a Civelliho a nakonec zapadl za zmateného gólmana Ospinu - 1:0.

Pouze sedm minut ale trvalo vedení Lille. Po rohovém kopu z kopaček Davida Hellebuycka se do vzduchu vznesl nejvýše Renato Civelli, předskočil bránícího Chedjoua, a jednoduše poslal míč hlavou do sítě - 1:1.

Zhruba po půlhodině hry se skóre měnilo znovu, a znovu to byli domácí příznivci, kteří se mohli radovat. Úsměv se mohl vyklubat i na tvářích českých fanoušků, na gólové akci se totiž přihrávkou podílel český obránce David Rozehnal. Ten si několikrát přihrál s Joem Colem a anglický reprezentant následně ranou z první překonal Ospinu podruhé - 2:1.

Vedení mělo tentokrát delší trvání. Konkrétně o jednu minutu delší trvání. Deset minut před koncem prvního poločasu se totiž Nice dočkalo i tentokrát vyrovnání. Celou šanci připravil Éric Mouloungui, jenž se proběhl po hřišti a následně parádním centrem oslovil nabíhajícího Francka Dja Djedjeho. Ten již z bezprostřední blízkosti neměl problémy - 2:2.

Těsně před koncem první půle se hosté dokonce poprvé dočkali vedoucí branky v utkání. V celé akci měla i tentokrát prsty útočná dvojice Mouloungui, Dja Djedje. První jmenovaný nejprve zaměstnal gólmana Landreaua svou jedovatou střelou, autor druhé branky Nice pak neměl těžkou práci ani tentokrát. Míč jednoduše dorazil do brány - 2:3.

Oba celky se možná těšily na pokračující přestřelku v dalším poločase, vše ale narušilo v 70. minutě vyloučení Érica Moulounguiho, jenž musel předčasně do sprch kvůli dvěma žlutým kartám. Domácí trvalo přesně šest minut, než svou početní převahu dokázali přetavit ve vyrovnávací branku. Moussa Sow si nahrál s Obraniakem, k míči se následně dostal Hazard a pohotovou přízemní střelou překonal Ospinu - 3:3.

Dvě minuty před koncem měl přijít snový závěr pro Lille, Florent Balmont vstřelil branku na 4:3. Obraniak si svou přihrávkou vybral právě zkušeného středopolaře, ten si míč sklepl na prsa a parádním halfvolejem napálil míč do sítě - 4:3.

Neuvěřitelný závěr ale nabralo dnešní utkání. Domácí nedokázali ubránit rohový kop, k míči se před pokutovým územím dostal Kevin Gomis, napálil míč do vápna a tam se k němu šťastnou náhodou dostal Francois Clerc. Bývalý obránce Lyonu neváhal a míč poslední ranou v zápase rychle poslal za záda zmateného Landreaua - 4:4.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

K*koti to Lille fakt....

Reagovat
clinger

mě povídej.v poslední minutě sem přišel o 4 litry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele