38. kolo
20.05.2012 21:00 CET
4 : 1
(4:1)

Reportáž

Lille OSC - AS Nancy-Lorraine 4:1

Lille rozstřílelo na domácím stadionu Nancy v poměru 4:1 a stylově si tak pojistilo třetí příčku, zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Hostům už o nic nešlo a končí v bezpečném středu tabulky.

Jednoznačným hrdinou zápasu byl nejlepší hráč soutěže Eden Hazard, který udělal grandiózní tečku za svojí dosavadní kariérou v Ligue 1 - ještě v první půli totiž odevzdanému soupeři nasázel rovnou hattrick. Belgická hvězdička v létě odejde do Chelsea a fanoušci Dog tak měli při oficiální rozlučce jasného hrdinu. Hazard byl pro tuto příležitost jmenován dokonce kapitánem.

Byl to zkrátka Hazardův večer. Mladý záložník přišel, převzal cenu pro nejlepšího hráče sezony, postavil se na hřiště a - už ve 34. minutě měl na svém kontě hned tři branky. Díky další trefě Túlia de Mela tak Lillois vedli v domácí derniéře pohodlně už 4:1, a skóre se už až do konce nezměnilo.

Přestože zápas patřil jedinému muži a byl prakticky hotov po půlhodině hry, nejde o jediný letní odchod, který může Lille postihnout. Nejasná je například situace Joe Colea, který se také mohl připomenout brzkým gólem, ale situaci po kombinaci Hazarda s Payetem využil nejhůře jak mohl.

Cole byl ale vždy spíše tvořičem šancí než jejich zakončovatel, a už v 10. minutě o tom opět všechny přesvědčil: byl to totiž právě on, kdo připravil Hazardovi úvodní gól. Opět kombinace trojlístku Hazard, Cole, Payet a bezchybná střela za záda Guye N'Dy Assembého - 1:0.

V tu chvíli to vypadalo na jasný zápas, ale Fernandezův tým ještě dokázal situaci zdramatizovat. Běžela 12. minuta, kdy se k přímému kopu na polovině Lille postavil Yohan Mollo a k překvapení všech našel hlavu Reynalda Lemaitreho, který snadno skóroval - 1:1.

Inkasovaný vyrovnávací gól však jako by Dogy spíše nabudil než cokoliv jiného. Dobrou sezonu totiž kromě Hazarda s Colem uzavíral i Payet, letní posila ze Saint-Étienne: a právě Dimitri Payet převzal roli kreativního borce. Nejprve fantastickým způsobem uvolnil Túlia de Mela a Brazilec už bez problémů vrátil domácímu favoritovi vedení - 2:1. Poté podobným způsobem vyzval i Hazarda - 3:1.

A skóre bylo uzavřeno po zhruba půlhodině hry, kdy se z autora branky Lemaitreho stal nešťastný hrdina zápasu, když zfauloval ve vápně přímo Payeta a Hazard takovou šancí rozloučit se s domácím stadionem hattrickem nepohrdnul - 4:1. Šlo o první tříbrankové představení mladého borce.

Jestliže první půle byla dechberoucí a nabídla celkem 5 branek, ve druhé tempo logicky povolilo a zápas už se pouze dohrál. Jedním z mála hráčů s motivací byl právě Hazard, kterému chyběl jediný zásah k tomu, aby vyrovnal duo Giroud - Nene na čele tabulky střelců..

..místo toho se ale věnoval spíše vytváření šancí, jako například pro náhradníka Nolana Rouxe. Poté už Rudi Garcia svoji hvězdu za ovací publika ve stoje stáhl v 89. minutě ze hřiště a utkání skončilo bez většího zájmu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard gol

Reagovat
Sotuen

over 2,5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele