35. kolo
02.05.2012 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bordeaux po zlepšení v druhé půli porazilo Rennes 2:0

Pohárové naděje Rennes dostaly další trhlinu. Tým Frédérica Antonettiho prohrál na hřišti rozjíždějícího se Bordeaux a v tabulce spadl z příček zajištujících účast v evropských pohárech.

Stade Rennes tak přišlo o svou čtyři zápasy dlouhou vítěznou sérii a s ní také o čtvrtou příčku, která zaručuje účast v Evropské lize v následujícím ročníku. Z té nyní tým okolo Juliena Féreta odsunul ambiciózní Lyon. Na l’OL tak nyní Antonettiho výběr ztrácí dva body, jejich rival v boji o poháry má však navíc zápas s Évianem k dobru.

Naproti tomu Bordeaux protáhlo svou vítěznou šňůru již na tři utkání v řadě, v tabulce mu to ale stále žádný postup nepřináší a nadále zůstává na osmém místě. Z toho na svého dnešního soupeře ztrácí po tomto duelu pět bodů.

Hosté, kteří měli před utkáním přeci jen o něco větší motivaci bodovat, do zápasu vlétli jako utržení ze řetězu a hned v samém úvodu si vypracoval velice slibnou příležitost. Youssouf Hadji však svou hlavičku mezi tři tyče usměrnit nedokázal. Domácí kontrovali střelou Nicolase Maurice-Belaye, která však rovněž do branky nezamířila.

Po skvělé přihrávce Yanna M’Vily se ke střele odhodlal Jirés Kembo Ekoko, nicméně ani jemu se v začátku zápasu nedařilo a svůj pokus umístil až příliš napravo. A Rennes pokračovalo v ofenzivním snažení i nadále. Ve 34. minutě se dokonce Kevin Théophile-Catherine radoval z branky, rozhodčí však tento gól pro ofsajd uznat nemohl.

Bůh ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Kembo Ekoko nasměroval těsně před koncem prvního dějství svůj pokus o něco přesněji. Cédric Carrasso si však s jeho projektilem z pětadvaceti metrů poradil, a domácí tak měli ve druhé půli dveře k překvapivému rozuzlení otevřené.

Šest minut po změně stran se k míči dostal mladíček Henri Saivet, pěknou nahrávkou našel v pokutovém území naběhlého Ludovica Obraniaka a polský záložník levačkou poslal míč za bezmocného Benoita Costila v brance Rennes - 1:0.

A o pět minut později se skóre měnilo znovu. To, co se v první půli nepovedlo Kembu Ekokovi, za to bude oslavován domácí Landry N’Guemo. Ten napřáhl z pětadvaceti metrů, protáhl plachtícího Costila a mohl napřáhnout ruce do vzduchu poté, co míč podruhé v zápase rozvlnil soupeřovu branku - 2:0.

Od té chvíle to byli pouze domácí, kteří se po hřišti proháněli bez větších problémů a v 63. minutě se málem dočkali odměny za svou snahu. Byl to český záložník Jaroslav Plašil, jenž povedenou ranou zpoza pokutového území pouze rozezvučel brankovou konstrukci Costilovy branky.

K dalším příležitostem se dostal také Obraniak, jemuž ale radost pohotovým zákrokem překazil Costil, a Saivet. Ten tři minuty před koncem poslal svou střelu pouze nad branku - a skóre tak zůstalo nezměněné.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele