18. kolo
18.12.2011 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins jdou vzhůru. Porazili Sochaux 1:0

Bordeaux potvrdilo, že proti Sochaux se mu daří a i v dnešním utkání bere všechny body, tentokrát za těsné vítězství 1:0. Úspěch domácího týmu zajistil jedinou trefou Salif Sané.

Girondins tak potvrdili zlepšení z minulých týdnů, neprohráli již čtyři utkání v řadě, z posledních pěti zápasů si připsali hned tři výhry. V tabulce jim získané body pomohly k postupu do první poloviny tabulky, z devátého místa ale na evropské poháry ztrácí stále propastných jedenáct bodů. Naproti tomu bývalý klub kouče Francise Gillota, jenž nyní vede právě les marine et blanc, se nadále potápí do hlubší a hlubší krize; nevyhrál již pět utkání po sobě jdoucích a od sestupových pozic ho nyní dělí jediný bod.

Přesto si hosté vypracovali první vážnější příležitost. V patnácté minutě nevyboxoval gólman Cédric Carrasso po jedné ze střel míč příliš šťastně a k balonu se dostal Edouard Butin. Jeho točená pumelice se ale nakonec zatočila až přespříliš a skončila vedle branky. O pět minut později se na druhé straně vyznamenal brankář Teddy Richert, jenž zlikvidoval hlavičku Cheicka Diabatého.

O dvě minuty se ale již domácí fotbalisté i příznivci úvodní branky, která se nakonec ukázala jako rozhodující, dočkali. Na hranici pokutového území převzal po Saném míč Yoan Gouffran, nacentroval senegalskému reprezentantovi zpět a Salif Sané poslal míč pravačkou do sítě - 1:0.

Gouffran málem vedení navýšil o další pětiminutovku později, to když se mu podařilo tečovat centr Nicolase-Maurice Belaye směrem na branku. Následně se v dobré příležitosti ocitl i Benoit Trémoulinas, celou akci vymyslel Saivet s Gouffranem a Diabatém. Richert v bráně Sochaux ale předvedl dostačující zákrok.

Zhruba po půlhodině hry se do nebezpečného zakončení z přímého kopu dostal záložník hostů Ryad Boudebouz, jeho střela ale nakonec skončila vedle Carrassovy branky. První půli přesto zakončili lépe domácí fotbalisté: Richert musel proti parádní ráně Diabatého z pětadvaceti metrů předvést parádní zákrok, aby se do kabin nešlo za stavu 2:0.

Po hodině hry zahrozil z další standardní situace hostující Sebastien Roudet, ani on ale na připraveného Carrassa nevyzrál. O šest minut později se Sochaux dostalo do další příležitosti, na přímý kop Kévina Anina si nejlépe naskočil Ryad Boudebouz a Carrasso i jeho pěsti musel být v plné pohotovosti.

Snahy hostujícího mužstva se ale ukázaly jako marné, a na řadu tak znovu přišli domácí. Gouffran si několikrát hezky narazil s Mauricem-Belayem, volej Anthonyho Modestého však v minutě 73. skončil nad brankou Teddyho Richerta.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bordeax bude pokračovat v dobrých výkonech z posledních dvou zápasů na domácím hřišti a vyhraje. Tip: 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele