37. kolo
13.05.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Lorient 1:0

Bordeaux má nakročeno k senzaci! Po hubené výhře nad Lorientem se propracovalo už na pátou příčku a před posledním kolem má postupo do Evropské ligy ve svých rukou!

Výhru zařídil penaltou v nastaveném čase Yoan Gouffran. Pro Les Girondins šlo o páté vítězství v řadě, pro trenéra Francise Gillota pak může jít o druhé páté místo ve dvou letech, pokaždé s týmem, od kterého to nikdo nečekal, a opět díky fantastickému závěru sezony.

Lorient naopak stále není zachráněn. V Bordeaux nedokázal zvítězit už podeváté za sebou a nic na tom nezměnil ani snaživý Joël Campbell, který byl společně s Carrassem nejlepším mužem na hřišti. Alespoň na bod to ale vypadalo dlouho, zejména po vyloučení obránce Henriqueho v 84. minutě; nakonec však hostům podrazil nohy vlastní brankář Jérémie Janot, který fauloval ve vápně pár vteřin před finálním hvizdem.

Hosté začali utkání lépe a Campbell mohl slavit už po několika minutách na hřišti. Vyzrál sice na kompletní obrannou čtveřici Bordeaux, na brankáře Cédrica Carrassa však už nikoliv. Krátce poté vybídl kostarického mladíka k další šanci Lucas Mareque, když obehrál Mariana a přesně přihrál; Campbell však tentokrát netrefil mezi tři tyče. Na druhé straně se musel Janot ukázat proti střele Nicolase Maurice-Belaye.

Campbell byl jednoznačně klíčovou postavou na hřišti, nicméně jeho snahy nakonec zůstaly gólově neodměněny, což Lorientu zlomilo vaz. Mladý útočník to zkoušel po přihrávkách od Kévina Monneta-Paqueta i na vlastní pěst, ale Carrasso, chytající svůj 100. zápas v dresu Bordeaux, zůstával pevný jako skála.

Jérémie Janot v brance Lorientu se sice také musel činit, například proti razantní hlavičce Jaroslava Plašila či při fantastickém zákroku proti Gouffranovi, ale jinak to byli hosté, kdo ukázal více vůle po vítězství a tlačil se do jedné šance za druhou. Rémi Mulumba vyzval skvělého Campbella, který dokonce dokázal poprvé v zápase propálit Carrassa, ale trefil pouze tyč.

A tak se vyplnilo otřepané pravidlo nedáš - dostaneš: Janot, který celý zápas sváděl krásný souboj dvou vynikajících brankářů, nakonec udělal klíčovou chybu, když podrazil Cheicka Diabatého ve vápně. Gouffran pak z nařízené penalty pohodlně dosáhl třinácté branky v sezoně - 1:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele