30. kolo
31.03.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dijon sebral Bordeaux vítězství v poslední minutě

Na hřiště přišel v poslední minutě. První dotek s míčem - a bod pro Dijon. Střídající záložník Thomas Guerbert svou trefou z nastaveného času druhého poločasu vystřelil Dijonu bod proti papírově silnějšímu Bordeaux.

Dijon tak nepřišel o svou sérii neporazitelnosti. Nováček Ligue 1 navázal na vítězství nad Marseille a Caen a po zisku dalšího bodu zůstává od sestupových pozic vzdálen stále čtyřbodovým rozdílem. Naproti tomu Bordeaux jako by zapomnělo vítězit, poslední tři utkání skončila shodně remízou, všechna pak po výsledku 1:1. A Girondins pokaždé vyrovnávací branku inkasovali v deseti posledních minutách hry.

Domácí si byli vědomi své úlohy favorita v dnešním zápase a od úvodních minut to byli oni, kteří byli na hřišti aktivnější a nebezpečnější. V dobré pozici se po dvaceti minutách hry ocitl Florian Maurice-Belay, parádní přihrávku českého reprezentanta Jaroslava Plašila by však fotbalista takového formátu měl využít lépe než pouze příliš vysokou střelou z dvanácti metrů...

O šest minut později již na finální přihrávku čekal Henrique. Od gólové radosti ho však svou intervencí odpojil Abdoulaye Meité. Míč skončil v zámezí, domácí zahrávali rohový kop. A i z něho vyústila zajímavá situace. Michael Ciani byl zhruba šest metrů od branky úplně sám, míč doletěl právě k němu - a stoper Bordeaux naštěstí pro Dijon minul.

Letošnímu neúspěšnému čtvrtfinalistovi Coupe de la Ligue trvalo 37 minut, než si vypracoval první závažnější příležitost. Po přímém kopu Erica Bautheace hlavičkoval Bennard Kumordzi. Mimo.

Druhé dějství začalo podobně jako to úvodní. Až na to, že se mírně změnil čas první šance Bordeaux na minutu 50. a hlavní aktér: tím tentokrát nebyl Plašil s Mauricem-Belayem, ale Michael Ciani. Jeho hlavička avšak ani tentokrát cestu do sítě nenašla, chyběla jí potřebná razance a síla.

Parádní zákrok musel po hodině hry předvést Baptiste Reynet, gólman Dijonu, když se na něho se svou ranou obrátil Ludovic Sané. Bordeaux se úvodní branky dočkalo konečně v 72. minutě. Maurice-Belaye v pokutovém území srazil Meité, k pokutovému kopu se postavil Trémoulinas. A Reyneta poslal ke druhé tyčce - 1:0.

Vstřelená branka domácí fotbalisty nabudila a v krátkém časovém sledu musel Reynet čelit hned dvěma nebezpečným pokusům. Nejdříve se skóre pokoušel navýšit Mariano, následně Gouffran. Ani jeden z nich však úspěšný nebyl.

A to je mohlo mrzet o to víc, když Thomas Guerbert po svém prvním kontaktu s míčem poslal míč za záda Cedrica Carrassa. Do gólové pozice mu nahrál Zie Diabaté, další střídající hráč. Povedené střídání tak hostům přineslo překvapivou remízu 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 trefi se pláša

Reagovat
smazaný uživatel

jak se rika po bitve je kazdej general, ale ja vedel ze tady na bordeaux nedavat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele