9. kolo
01.10.2011 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Sochaux - Toulouse FC 3:0

Toulouse hrálo, Sochaux dávalo góly. Tak by se ve zkratce dalo shrnout dnešní utkání, ve kterém se Tefece i přes drtivou převahu v držení míče vůbec nepodařilo prosadit přes pozornou obranu domácích, kteří si tak spravují náladu vysokým vítězstvím.

Před zápasem se přitom čekalo všechno možné, jen ne čisté konto mužstva ze Stade Auguste Bonal. Baždarevićovi svěřenci v posledních dvou zápasech inkasovani od Auxerre a Rennes celkem 10 gólů a byli tak nejhůře bránícím mužstvem celé ligy, zatímco Toulouse se hřálo na vlně výborných výsledků a pošilhávalo po vedoucí příčce. Předpoklady však postavil na hlavu Modibo Maïga, se dvěma brankami hrdina utkání; skóre potom uzavíral Cédric Bakambu. Sochaux se tak vrátilo do první poloviny tabulky.

První šanci v zápase měli hosté. Franck Tabanou nacentroval z levého křídla a Moussa Sissoko nebezpečně vypálil, ale Teddy Richert jeho šanci zmařil fantastickým zákrokem. Odpověď Lionceaux na sebe nenechala dlouho čekat. Poujol našel svojí přihrávkou uprostřed vápna stojícího Maïgu, který neváhal zkusit svoje štěstí levačkou. Hostující gólman Ali Ahamada stihl na jeho ránu zareagoval, sáhl si na míč, ale to bylo z jeho strany vše - balon nakonec propadl až do sítě. 1:0.

Deset minut před přestávkou se hru kontrolující Toulouse dostalo do dobré šance k vyrovnání. Role aktérů první velké akce zápasu se tentokrát obrátily; Sissoko centroval a Tabanou zakončoval. Naneštěstí pro Tefece však hbitému křídelníkovi střela příliš nesedla a Richert s ní neměl příliš práce.

A i ve druhém poločase se Sochaux spíše bránilo, nicméně hosté, ač svého soka přehrávali, se ne a ne dostat do souvislého tlaku ústícího ve větší počet nebezpečných situací. Zhruba po hodině hry zkoušel štěstí defenzivní záložník Antoine Devaux, jehož táhlá střela mířila k pravé tyči, ale Richert se dokázal pro míč natáhnout a pohotově zasáhl.

Sochaux se však neomezovalo jen na bránění hubeného náskoku. Svoji kvalitu opět ukázal Marvin Martin, když rohovým kopem v 66. minutě našel volného Anina, který však nastřelil pouze břevno. Totéž se následně povedlo i hostům; Ragattin využil nedůslednosti Carlaa, ale trefil pouze konstrukci Richertovy branky.

Domácím se nakonec podařilo své vedení pojistit těsně před koncem. V 87. minutě to byl opět Martin, kdo prokázal svoji nepostradatelnost pro tým; ofenzivní záložník našel výborným centrem Maïgu, který hlavou překonal Ahamadu podruhé - 2:0. A aby toho pro hosty nebylo málo, Sochaux se ještě v poslední minutě vybičovalo ke třetímu gólu. Fantom Marvin Martin si za adresáta své přihrávky našel tentokrát Bakambua, který nezaváhal a upravil konečný výsledek na pro Toulouse poněkud nespravedlivých 3:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Otazka dne zni jestli se z toho domaci vyhrabou.....ja řikam ze ANO.... 1

Reagovat
smazaný uživatel

Otazka dne zni jestli se z toho domaci vyhrabou.....ja řikam ze ANO.... 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele