30. kolo
31.03.2012 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sochaux v důležité bitvě porazilo Brest 2:1

Sochaux zvítězilo ve veledůležitém duelu proti Brestu. Domácím lvům se v poslední čtvrthodince utkání podařilo zvrátit do té doby nepříznivý stav a díky výsledku 2:1 ho od nesestupových pozic dělí již pouze horší skóre.

Les Lionceaux se podařilo sebrat tři body již potřetí z uplynulých čtyřech zápasů a odlepilo se od předposlední pozice v tabulce. Naproti tomu Brest pokračuje v mizérii, nevyhrál již od konce února a z posledních čtyřech zápasů nevytěžil jediný bod. V tabulce tak klesl o další příčku níž, právě od dnešního soupeře, osmnáctého Sochaux, ho dělí již pouze skóre - ačkoliv o znatelných deset gólů pozitivnější.

Přesto to vypadalo, že se dnes zápas odehraje v režii hostujícího týmu, jemuž by případné vítězství mohlo pomoct až na dvanáctou pozici. Bruno Grougi se postavil k přímému kopu a z pětadvaceti metrů pořádně protáhl gólmana Teddyho Richerta. Ani jeho robinzonáda ale nestačila; a následně se tak natáhla i síť za jeho zády - 0:1.

A Brest pokračoval v aktivní předváděné hře. Kromě jediné příležitosti domácích z 12. minuty - ránu Abdoula Camary však bez větších potíží zneškodnil gólman Elana - to byli hosté, kteří v první minutě diktovali tempo a směr hry. Sochaux potkala, kromě brzké inkasované branky, další nepříjemnost v minutě 19. Po srážce s Grougim musela hřiště opustit domácí gólmanská jednička Teddy Richert.

A jeho nástupce Papa Demba Camara se měl co ohánět již po několika desítkách sekund v domácí kleci. Eden Ben Basat na něho vyslal povedenou střelu z voleje, mladý Senegalec si s ní ale poradil na jedničku. Nadvakrát si následně Camara, pro něhož to byl vůbec první zápas za Sochaux v této sezoně, poradil se stříleným centrem nebezpečného Grougiho.

Ani po přestávce neubraly hostující pokusy na své frekvenci, a Camara tak musel osm minut po změně stran čelit další nebezpečné situaci. Pokus Alexandra Alphonseho ale, stejně jako všichni jeho předchůdci, však na talentovaného brankáře nestačil. Když se tak Brestu po několikáté dobré příležitost nepodařilo skóre navýšit, zkusili to, ojediněle, i domácí.

A hned se z jejich výjimečného ataku urodila překvapivá vyrovnávací branka. Na centr Ryada Boudebouze si nejlépe naskočil Modibo Maiga, jenž se po vleklých konfliktech s vedením definitivně vrátil do základní sestavy Sochaux, a hlavou umístil balon za záda Elany - 1:1.

Domácí fotbalisty vstřelená branka nabudila a Sochaux se málem ujalo o tři minuty později vedení. Brest, jak se však posléze ukázalo pouze dočasně, zachránil brilantním zákrokem Elana; Privatův povedený volej po centru Martina tak skončil v zámezí. Ani jeden z účinkujících ve žlutých dresech se ale nevzdal a o dvě minuty podobnou akci zopakoval.

Náramná přihrávka Marvina Martina, nechytatelná hlavička Privata a domácí se mohli v 82. minutě radovat z nečekaného, ale o to důležitějšího a radostnějšího vítězství.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

mozna remiza

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele