15. kolo
26.11.2011 19:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Montpellier porazil díky Giroudovi Sochaux a je první

Minimálně na dvacet čtyři hodin se Montpellier posunul do čela tabulky Ligue 1. MHSC to zařídil kanonýr Olivier Giroud, jehož hattrick rozhodl o vítězství 3:1 nad Sochaux.

Montpellier vyhrál již podruhé v řadě, svou sérii bez porážky protáhl již na sedm utkání. Minimálně do zítřejšího večera se tak posunul do čela tabulky Ligue 1, z toho ho ale může zítra sesadit Paris Saint-Germain, které v dohrávce kola zajíždí do Marseille. Naproti tomu lvi se Sochaux prohráli druhé utkání za sebou jdoucí, z posledních deseti zápasů se z výhry radovali pouze dvakrát a po dnešním výsledku jim patří až jedenácté místo s devítibodovou ztrátou na evropské poháry.

Přesto byli domácí v úvodní části zápasu lepším týmem a byli dokonce velice blízko úvodní brance. To když Edouard Butin napálil svou střelu z voleje pouze do břevna, brankář Geoffrey Jourdren mohl míč pouze se štěstím pozorovat. Ale většina podstatného dění se udála až ve druhém poločase, a to především v až heroických posledních šesti minutách.

Poté, co si Jourdren po dvou odehraných minutách po změně stran poradil s hlavičkou Loic Pujola, se hosté ujali vedení díky brance kanonýra Oliviera Girouda. Po špatném odklizení balonu vracel míč do vápna John Utaka, na správném místě byl právě Giroud, jenž nedal Teddymu Richertovi žádnou šanci - 0:1.

A domácím se nadále nedařilo, naopak, byli to hosté, kterým se málem podařilo vstřelit druhou branku v utkání. Po přiťuknutí Oliviera Girouda se k ráně z první dostal Souleymane Camara, ta byla ale nakonec zblokována na rohový kop. Domácí se ale nakonec přeci jen dočkali vyrovnání, a to šest minut před koncem. Na přímý kop z kopaček Marvina Martina si nejlépe naběhl Abdoul Camara a zblízka propálil Jourdrena - 1:1.

Ale tento stav netrval ani dvě minuty. Z rychlého protiútoku poslal znovu do vedení Montpellier kdo jiný než kanonýr Giroud. Nejlepší střelec francouzské nejvyšší soutěže se prezentoval pohotovým, pohledným a úspěšným lobem - 1:2.

A Giroud dokonal svůj hattrick v minutě 88. Ve volném prostoru ho tentokrát objevil Younes Belhanda a bývalý střelec Tours se nemýlil ani tentokrát - 1:3.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tezkej zapas....ale domaci asi prohraji.....1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

X2 Těžkej zápas na tip, ale věřim v kvalitu Montpellieru a spíš se přikloním ke dvojce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele