17. kolo
11.12.2011 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Lyon 0:1

Lyon na půdě Lorientu rozhodně neměl lehkou úlohu, avšak nakonec to zvládnul a do tabulky Ligue 1 si připal cenné tři body. V tuto chvíli je na čtvrtém místě s pouhou čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Motpellier s PSG a v posledním kole před krátkou zimní pauzou ještě může svoje manko snížit. Navíc se také přehoupl přes hranici třiceti bodů.

Lorient byl přitom v kontaktu s favoritem a ztrácel na něj před vzájemným duelem jen šest bodů, jenže prohra ho posunula na deváté místo tabulky se třiadvaceti body. Lyon se radoval z branky deset minut před pauzou a těsný náskok udržel až do samého závěru. Nicméně duel r diváka příliš zajímavý nebyl, jedinou stoprocentní gólovou příležitost Lyon proměnil. Jinak se hrálo velice vyrovnaně a Lorient potvrdil, že jeho defenzíva je velice silná.

Oba celky se snažily v úvodní dvacetiminutovce hrozit hlavně ze standardních situací, jenže všechny končily nepřesnými pokusy z dálky nebo pohodlnými zákroky obou brankářů. Nejaktivnějším mužem na hřišti byl v dresu Lorientu Monnet-Paquet, jenže ani jeden celek nedokázal v úvodním dějství pořádně vystřelit na bránu. Tempo se přeci jen zvýšilo po pauze, kdy byla k vidění první nebezpečnější střela.

V 50. minutě po přihrávce Brianda se balón odrazil od domácího obránce k tyči a nebýt fantastického tygřího skoku Audarda, Lyon by vedl už v tuto chvíli. Nicméně příliš vadit mu to nemuselo, recept na pozornou obranu Lorientu našel o čtyři minuty později. Po krásné kombinaci narazil Gomis balón na hranici šestnáctky rozběhnutému Alexandru Lacazettemu a ten pouze zvedl hlavu, pohotovu střelou nedal Audardovi šanci - 0:1.

Hostům jako by to od této chvíle stačilo a pozornou obranou už ubránili těsný stav, až do konce zápasu totiž gólová příležitost k vidění nebyla.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci neprohraji

Reagovat
klvana

"...Tomu bude v utkání s jistotou chybět záložník Michel Bastos, jehož trápí bolavá záda..."

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:

Lloris - Reveilliere, Kone, Cris, Cissokho - Briand,Gonalons, Kallstrom, Bastos - Lisandro Lopez, Gomis

Reagovat
smazaný uživatel

asi tam myslel Edersona

Reagovat
smazaný uživatel

ASI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele