15. kolo
27.11.2011 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - OGC Nice 1:0

René Marsiglia neodstartoval v nové pozici hlavního kouče Nice zrovna ideálně. Týmu se i nadále nedaří, a v Lorientu, který se mimochodem potýkal s nejslabší formou od začátku ročníku, prohrál po Mvuembově penaltě nejtěsnějším rozdílem.

Ze strany Les Aiglons je to přitom už poněkolikáté ta stejná písnička - daří se soupeře zatlačit, daří se dostávat se do šancí, ale jejich proměňování nebo aspoň větší nebezpečnost jako by bylo největším problémem na světě. I v Bretani začali hráči OGC slušně a Kafoumba Coulibaly křížnou přihrávkou vyzval ke skórování Francka Dja-Djédjého; rukavice domácího kapitána Audarda však byly připraveny.

Les Merlus se ke slovu dostali až po půlhodině hry. Kévin Monnet-Paquet, talentovaný, ale poněkud uvadající křídelník potáhl míč a nahrával Joelu Campbellovi; mladý kostarický forvard, zapůjčený na hostování z Arsenalu, však prováhal správnou příležitost. Před přestávkou však byli lepším týmem hosté, a neutrální skóre domácím držel zejména znamenitý Audard, který ve 40. minutě fantastickým zákrokem vyrazil Monzónův přímý kop. Následný roh odehrál domácí záložník Alaixys Romao nepřesně opět za brankovou čáru; k míči se po rozehrání dostal opět Monzón a Audard předvedl svoji extratřídu podruhé.

Luciano Monzón nezahálel ani po přestávce. K dalšímu rohu se postavil Camel Meriem a Audard musel boxovat; míč se však odrazil jen k argentinskému bekovi a domácí od inkasované branky zachránil až pohotový zákrok obránce Lucase Marequa na brankové čáře. Lorient se vzpamatoval až přibližně po hodině hry; v tuto dobu však převzal otěže zápasu a svého soupeře také zatlačil. Hlavní postavou byl Gilles Sunu; nejprve vybídl k voleji Campbella, který pouze otestoval rukavice pozorného Fernandeze, a poté si vyzkoušel individuální průnik do vápna, který zastavil až faulem Larrys Mabiala. Verdikt rozhodčího byl jasný - penalta. A Mvuemba byl chladnokrevný - 1:0.

Nice, které odehrálo dobrý zápas, ale opět tušilo ztrátu životně důležitých bodů, se už do stejného tempa nedostalo; naopak domácí mohli zásluhou Autreta ještě zvýšit. Posledním vzrušením, ale zato pořádným, se stala akce z 90. minuty: Anthony Mounier vyslal chytrou přihrávkou trestuhodně volného Guie Gnekiho, který se najednou ocitl úplně sám před Audardem. Guie má pověst gólového zabijáka, v této situaci se tak ale rozhodně nezachoval - jeho střela mířící trestuhodně nad branku znamenala konec nadějí Nice na body.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nice bude bez 3 hracu.....jasna jednicka....2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele