38. kolo
20.05.2012 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Brest na závěr sezóny zabral, skolil Évian a zachránil se

Brest díky posledním úspěšným čtyřem kolům, včetně toho posledního, ve kterém porazil venku skvěle hrajícího nováčka Évian Thonon Gaillard těsně 1:0, uhájil prvoligovou příslušnost a skončil v tabulce na patnácté příčce. Jedinou trefu utkání zařídil v 50. minutě Issam Jemaa. Domácí celek i přes tuhle porážku uhájil výborné deváté místo.

Nováčka Ligue 1 vůbec nezajímalo, že jeho soupeř potřebuje vyhrát, aby se udržel, a vlétl na něj hned od začátku. Gólman Elana si nejprve musel poradit se střelou Khelify, pak ve 23. minutě Wass vymyslel hezký pas pro tuniského útočníka, který se ocitl v další solidní šanci, tentokráte však zamířil hlavou jen vedle brány.

SB29 byl blízko brance zhruba až po půlhodině hry. Baysse svým pořádně nebezpečným pasem hledal v šestnáctce svoje spoluhráče, nakonec ale míč pryč z ohně odhlavičkoval pryč stoper Angoula. Až pět minut po přestávce hostům zařídil veledůležitou trefu sezóny Jemaa.

Makonda ho našel svou přihrávkou, Jemaa se následně snadno zbavil Angouly a pak neměl problém překonat brankáře Andersona.

Jemaa byl nažhavený i nadále a už v 66. minutě mohl navýšit účet, hlavičkoval ovšem pouze do ramen Andersona. Na druhé straně mohl skórovat Angoula, nicméně po rohovém kopu hlavou zamířil jen do připraveného Elany. Domácí byli na hřišti lepším týmem, měli očividnou převahu a drželi více míč na kopačkách, dnes je ale zkrátka zradila hlavně koncovka.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele