4. kolo
27.08.2011 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Dijon FCO 0:1

V souboji nováčků se možná trochu překvapivě radoval hostující Dijon, který tak připravil Évianu první ligovou porážku od letošního března, zatímco sám se po minulé výhře nad Lorientem škrábe nahoru tabulkou. Spasitelem dijonských v nové sezoně je zatím útočník Brice Jovial, který už zaznamenal tři góly, z toho dva vítězné..

Jako první se však ke střele dostali domácí; Sagbova propagační rána po deseti minutách hry však nenadělala Reynetovi příliš práce. Hosté se poprvé osmělili až ve 20. minutě, kdy poprvé zaúřadoval Sankharé, ale Bauthéac jeho nadějnou přihrávku v gól neproměnil a ani on sám se vzápětí nedostal k přímému ohrožení branky. Bauthéacův zlikvidovaný pokus byl zároveň poslední prověrkou pro brankáře v prvním poločase, jelikož zbývajících 25 minut strávily oba celky převážně bojem o střed pole a největší vzrušení přineslo několik zblokovaných střeleckých pokusů na obou stranách.

Trochu pohybu do utkání vnesla až 55. minuta, kdy se krátce po sobě dostaly do slušných pozic hráči obou týmů; nejblíže gólu měl Thil, který přehlavičkoval bránu skutečně jen o kousek. I nadále se však utkání vyvíjelo jako typicky remízové, což byl také nejpravděpodobnější výsledek před jeho začátkem.

Rozhodující krok pro své vítězství udělal Dijon v 57. minutě, kdy se trenér Carteron rozhodl oživit hru mužstva nasazením čerstvých Joviala a Mehdiho Corgnauda. A právě tihle dva se postarali o první a také poslední přesný zásah celého střetnutí - Corgnaud nacentroval do malého vápna a Jovial propálil Andersena - 0:1.

Évian byl nakonec v celém utkání mírně lepším týmem, měl míč déle na svých kopačkách a připsal si i více střeleckých pokusů, ale do skutečné gólové situace se už nedostal a v důležitém utkání tak nakonec ztratil všechny body. Důležitém proto, že právě dvěma zápasy s dalšími nováčky končí příjemný začáteční los ÉTG; v utkáních s Bordeaux, PSG a Marseille už určitě taková šance získat body nenastane.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zkusime 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele