22. kolo
04.02.2012 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Stade Rennes 0:0

Příliš fotbalové krásy nenabídlo utkání v Nancy, kam si přijelo Rennes pro bezbrankovou remízu. Konečný výsledek je určitě větším ziskem pro domácí, kteří tak i nadále prchají ze sestupové zóny.

Stade Marcel Picot zažil převahu domácích borců, která se ale nakonec ukázala jako platonická, neboť Fernandezův tým nedokázal efektivně přetavit svoje šance ve skutečná ohrožení brankáře Benoita Costila, o gólech nemluvě. Nancy se tak posouvá na čtrnácté místo, zatímco Rennes zůstává šesté, avšak v případě výhry je může přeskočit Toulouse.

První šanci zápasu zaznamenali hosté; v deváté minutě svoje schopnosti předvedl čerstvý navrátilec z APN Jonathan Pitroipa, když prošel po pravé straně až do útočné třetiny a našel přihrávkou ve vápně Danzého, jehož volej pouze zapadl do Assembého náruče. Krátce poté se však Nancy dostalo do tempa a převzalo otěže utkání.

Převahu týmu, který doma zvítězil naposledy začátkem listopadu, poprvé demonstroval Daniel Niculae; rumunský forvard zpracoval Mollův centr a ocitl se sám před Costilem, ale trestuhodně zamířil mimo. Na pravé straně dělal Rennes velké problémy Lossémy Karaboué; aktivní záložník ukázal svoji cenu vyzváním Molla, jehož zakončení na zadní tyč chyběly centimetry.

První poločas mohl ještě okořenit Yann M'Vila, ale přesnost skutečně nebyla dnešním přítelem zakončujících hráčů. A v podobném duchu pokračoval i druhý poločas, přestože nabídl více gólových šancí než první půle. Už v prvních vteřinách po opětovném rozehrání zahrozil Niculae, jehož přízemní pokus skončil, překvapivě, mimo; to však nebyla největší příležitost domácích. Ta přišla až v 55. minutě, a opět u toho byl zkušený rumunský striker a nová akvizice Mollo: první jmenovaný nahrával, druhý střílel. A parádně, nutno říct - jenže když někomu v bráně stojí Benoit Costil, podle mnohých vůbec nejlepší gólman dosavadního průběhu ligy, potřebujete kromě umu i štěstí. Tato šance tak skončila pouze jeho skvělým zákrokem.

Aktivní, ale nepřesný Niculae se pokoušel po Mollových přihrávkách najít síť i o dvě minuty později, a po dalších 15 minutách opět - bezvýsledně. A tak se mohlo ještě potvrdit klasické "nedáš - dostaneš": náhradník Ekoko se z levého křídla probojoval do středu, přehodil si balon na pravačku a vyslal na Assembého ránu, kterou kamerunský gólman klíčovým zákrokem zlikvidoval, a udržel tak celkové skóre na 0:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele