13. kolo
06.11.2011 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Nancy porazilo Brest a podruhé v sezoně zvítězilo

Nancy navázalo na svůj poslední ligový zápas před vlastními diváky a i nyní dokázali na Stade Marcel Picot bodovat naplno. Teprve druhé ligové vítězství v tomto ročníku zařídili výběru Jeana Fernandeze svými brankami Jo-Gook Jung s Danielem Niculaem, za Brest dokázal výsledek pouze korigovat Benoit Lesoimier.

Brest tak nenavázal na své poslední utkání, v němž urval vůbec svou první výhru v letošní sezoně. I dnes byl blízko bodům, remíza mu utekla v samém závěru, kdy rozhodující branku vstřelil Niculae. Kvůli další prohře Brest klesl o jednu příčku níže, na tu čtrnáctou. Naproti tomu Nancy se může těšit se vzestupu, po druhém tříbodovém zisku v letošní sezoně se posunulo na osmnáctou pozici, od nesestupových pozicí ho dělí pouze horší skóre.

První příležitost si vypracovali domácí borci, konkrétně to byl Samba Diakité, který se na levém křídle ujal balonu, prošel okolo nedůsledně bránícího Omara Dafa a následně se dostal i k nebezpečného zakončení. Jeho rána z pětadvaceti metrů ale nakonec skončila nad brankou soupeře.

Pokus z větší vzdálenosti si připsal na druhé straně také Jonathan Zebina. Nicméně ani bývalý muž Juventusu nebyl úspěšný, jeho rána se snesla do náručí připraveného gólmana Guye N’Dyho Assembého. To byl konec prvního poločasu, který, jak si můžete přečíst, opravdu nebyl nabit příležitostmi.

Po změně stran se do poměrně nebezpečného zakončení dostal Eden Basat. Ten ve středu pole vystihl přihrávku Joela Samiho a přihrál doprava Nolanu Rouxovi. Mladý útočník domácích nahrál svému spoluhráči znovu na vzdálenější tyč, toho ale v rozhodující okamžik zradila rovnováha, a z příležitosti tak nakonec nic nebylo.

Z veliké vzdálenosti se poté pokoušel domácího gólmana vystrašit Burno Grougi, nicméně jeho pokus N’Dyho nemohl ohrozit. O pár minut později se domácí mužstvo ujalo vedení. Jordan Loties si pohledně narazil s Danielem Niculaem, Reynald Lemaitre nacentroval do šestnáctky, kde našel Jo-Gooka Junga. Korejský útočník poslal svou pravačkou míč pouze do Gregoryho Lorenziho, od něhož se míč, naštěstí pro domácí, odrazil do branky - 1:0.

O osm minut později se Nancy radovalo z druhé branky. Diakité našel Manganiho a ten se mohl radovat ze vstřeleného gólu. Nicméně příliš dlouho mu radovánky nevydrželi, rozhodčí branku kvůli ofsajdu neuznali. Hosté se poté dočkali vyrovnání. Grougi na levé straně uvolnil Ben Basata, ten poslal míč do vápna, kde se k němu protlačil Lesoimier. Jeho hlavička zamířila přímo do horního růžku branky - 1:1.

A protože vyrovnání přišlo v 85. minutě, mnozí sázkaři se možná již radovali z typického brestovského uplichtěného výsledku. Radost a peníze jim ale tři minuty před řádnou hrací dobou vzal Daniel Niculae. Tomu nahrál Jean Calvé, rumunský forvard obešel hned tři bránící hráče a vnitřním nártem poslal levačkou míč za bezmocného Capponeho - 2:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele