28. kolo
17.03.2012 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Montpellier HSC 1:0

Montpellier zaváhal v boji o titul, když nechal všechny body na hřišti pozvolna se zvedajícího Nancy.

Jean Fernandez opět potvrdil, že na silné soupeře zkrátka umí, a po PSG zvítězil i nad druhým kandidátem na mistrovskou trofej. Nejtěsnější výsledek vystřelil André Luiz, brazilský stoper, který je svojí schopností včas vsítit vítěznou branku proslulý. Tentokrát ji zařídil v 62. minutě z penalty, což nakonec stačilo, neboť La Paillade dohrávali po vyloučení Hiltona a Stambouliho v devíti.

Pro domácí to znamená už třetí zápas bez prohry v řadě a další vylepšení pozice v boji o záchranu; hosty pak může těšit, že pařížský rival dokázal pouze remizovat v Caen, a rozdíl mezi prvními dvěma týmy se tak natáhl pouze na dva body.

První půli se toho na Stade Marcel Picot mnoho nedělo a diváci se spíše nudili. Oba celky si vypracovaly po jediné zaznamenáníhodné šanci; za Montpellier to byl nejlepší střelec soutěže Olivier Giroud, který v 19. minutě nedokázal umístit svůj volej mezi tři tyče. Na druhé straně o sobě dal vědět Lossémy Karaboué, jehož rána levačkou ze 39. minuty ovšem, stejně jako v Giroudově případě, zamířila vedle.

Ještě před přestávkou však došlo k jednomu velmi důležitému momentu: ve 42. minutě Hilton takticky zfauloval Djamela Bakara a rozhodčí neváhal s vytažením rudého kartonku. Celou akci přitom předcházel gól Daniela Niculaeho, a hráči Nancy se domnívali, že měli díky ponechané výhodě vést 1:0; sudí se však rozhodl jinak.

Nancy však nakonec nemuselo litovat. Karabouého dobrou ránu z úvodu druhé půle sice ještě Geoffrey Jourdren vyrazil, ale po hodině hry už se rozhodovalo. V 60. minutě šel totiž Montpellier do devíti, a opět za to mohl faul na Bakara, tentokrát z "dílny" Benjamina Stambouliho. K nařízené penaltě se postavil André Luiz, a přestože Jourdrena dělily centimetry od úspěšného zákroku, nakonec byl úspěšný střelec - 1:0.

Montpellieru se pak poslední naděje na bod rozplynuly v 82. minutě, kdy Giroud zpracoval míč na prsa a nekompromisně vypálil, ale míč se odrazil pouze do tyče a zpátky do hřiště. Nancy tak nakonec těsné (a důležité) vítězství uhájilo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze to Montpellier urve - 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele