17. kolo
10.12.2011 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - AC Ajaccio 2:2

Možná trochu oproti předpokladům viděli diváci v Nancy pořádné drama, kterému nechyběl vlastní gól, kontroverzní penaltová situace ani vyrovnání v závěrečných vteřinách. Domácí si rozdělili body s posledním Ajacciem za remízu 2:2.

Stade Marcel Picot málem zažil teprve druhou výhru Korsičanů v sezoně, to by ale na hřišti nesměla být dvojice Joo Jung-Gook - Daniel Niculae, bývalí útočníci Auxerre, které si coby staré známé přitáhl do týmu nový trenér Fernandez a jejichž spolupráce nakonec zajistila cenné vyrovnání. Třetí prohru v řadě by totiž západofrancouzský klub snášel jen velmi těžko; už dnes bylo vidět, že fanoušci Lorraine pomalu zapomněli na senzační výhru v Paříži a svůj nesouhlas s postavením týmu dali najevo vyvěšením velkého transparentu "Vous nous faites honte" (v překl. "Stydíme se za vás").

I přes konečné vyrovnání je však bilance Nancy z posledních dvou domácích zápasů žalostná - jediný bod v soubojích s nováčky z Dijonu a Ajaccia je pro záchranu jednoduše málo.

Lorraine přitom byli po celý zápas lepším týmem, svého soupeře přestříleli a do vedení se málem dostali už v první minutě; Guillermo Ochoa v bráně hostí však dobře zasáhl proti Bakarovi. Netrvalo však dlouho a fanoušci se dočkali gólu; Djamel Bakar svoji druhou šanci v zápase využil, když v 10. minutě proměnil dobrou zpětnou nahrávku Niculaeho - 1:0.

Zápas plný nepřesností ubíhal v agresivním, bojovném, leč nepříliš fotbalovém tempu. Prořídlé ochozy stadionu Marcela Picota zahučely znovu až ve 34. minutě, když nikým nekrytý André Luiz skóroval parádní hlavičkou - naneštěstí pro domácí celek však netrefil správnou bránu. Ajaccio tak prakticky bez práce vyrovnalo na 1:1.

Vyrovnávací gól, jakkoliv šťastný, jako by hosty povzbudil a začali se tlačit více dopředu; největší šanci zbytku první půle měl Ilan, který se chytře uvolnil před Assembém a vypálil k bližší tyči. Kamerunský gólman rozhodně nezareagoval adekvátně, ale měl štěstí - Ilanova technická střela mířila pouze do tyče.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí a připsali si několik střeleckých pokusů, avšak kromě Lemaitreho hlavičky, která jen těsně přelétla Ochoovu bránu, nebyl žádný dostatečně přesný na to, aby znamenal nějaké ohrožení pro průběžný stav. A ke slovu se tak dostalo znovu Ajaccio, které otočilo skóre; opět za to přitom mohla individuální chyba hráče Nancy, tentokrát bylo máslo na hlavě Assembého, který dnes skutečně nevkročil na hřiště správnou nohou. Cavalli v 72. minutě obehrál Saného a vystřelil pod víko domácí brány, a nedůraz a špatný odhad situace mladého gólmana přihrál Ajacciu reálnou možnost druhého vítězství sezony - 1:2.

Nancy se v závěru utkání dostalo do slušného tlaku, a honba za vyrovnáním se nakonec vyplatila. A domácí můžou děkovat hrdinovi utkání Danielu Niculaemu - zkušený rumunský forvard zády k bráně zpracoval Gookovu hlavičku, na pětníku se otočil a jeho levačka vyslala z voleje nádhernou křížnou ránu, na niž neměl Ochoa nárok - 2:2.

Konečná remíza tak nakonec nic neřeší ani pro jeden z týmů; Nancy i Ajaccio nadále zůstávají v pásmu sestupu.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

mana jak 2.5 golu

Reagovat
smazaný uživatel

mene jak 2.5 golu

Reagovat
smazaný uživatel

Ajjacio to urve

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele