13. kolo
06.11.2011 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Toulouse FC 2:0

Auxerre potřebovalo v těžkém utkání proti Toulouse nutně zvítězit a přerušit tak nepříjemnou sérii nelichotivých výsledků, a to se Fournierovým svěřencům také podařilo: ve vyrovnaném utkání vyválčili výhru 2:0 a alespoň na čas zažehnali hrozbu blížícího se sestupového pásma. Toulouse nicméně zůstává v boji o Ligu mistrů; týmy z čela tabulky si vybraly svůj slabší den všechny najednou.

Hrdinou zápasu byl autor vítězného gólu, Yaya Sanogo. Teenager, pro kterého šlo o první trefu v Ligue 1 v životě, je už delší dobu považován za budoucnost Auxerre, a dnes splatil Fournierovu důvěru vrchovatě. Auxerrois se tak vyšplhali na dvanácté místo; Toulouse zůstává páté a má stejný počet bodů jako Lyon.

Utkání nebylo skoupé na šance a to už od samého začátku. Trochu pohaslý záložník-kanonýr domácích Alain Traoré našel centrem Cédrika Hengbarta, který prodloužil na Oliecha, ale jeho hlavičku dobře zlikvidoval mladíček Ahamada v brance Tefece. Ve 20. minutě protáhl brankáře hostí tentokrát sám Traoré, ale gólman nadvakrát uspěl i tentokrát.

Na řadu se tak dostalo Toulouse. Hvězdný záložník Moussa Sissoko posunul ze středu hřiště na pravého beka Pavle Ninkova, jehož střílený centr do vápna nedokázal zpracovat Bulut, a Auxerre se tak i přes zmatek před Sorinem ubránilo. Poločas tedy skončil bezbrankovým výsledkem.

Jean-Daniel Akpa-Akpro, obránce Toulouse, který si rozhodně nevybral ideální den, se kromě několika špatně vyřešených situací a hraní rukou zapsal do utkání ještě jedním způsobem: jeho zákrok na Kamela Chafniho krátce po přestávce volal po penaltě, leč k nevoli domácích fanoušků, hra pokračovala. AJA to ale nakonec příliš mrzet nemuselo; teprve osmnáctiletý mládežnický reprezentant Sanogo totiž přišel na hřiště a pouhá minuta mu stačila k tomu, aby se poprvé v životě zapsal na prvoligovou střeleckou listinu.

U zrodu akce stál Chafni. Marocký záložník nacentroval do vápna, ale míč byl odvrácen obranou Toulouse; ne však natolik důsledně k tomu, aby se k němu nedostal Sanogo a nepropálil Ahamadu poprvé - 1:0. Sanogo mohl posléze ještě navýšit vedení domácích, ale akrobatickým zákrokem mu v tom zabránil tuniský obránce Abdennour.

Jenže Fournier měl dnes šťastnou ruku při střídání. Ofenzivní univerzál Roy Contout totiž krátce po svém nástupu na hřiště dal výsledku definitivní podobu; běžela už 88. minuta, když se letos velmi dobře hrající Contout dostal k míči a přesnou střelou pod víko stvrdil tolik potřebnou výhru domácího týmu.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele