11. kolo
23.10.2011 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Stade Rennes 0:1

Rennes vytěžilo maximum z těžkého zápasu na půdě Auxerre a pokračuje tak ve stíhání vedoucích týmů; Fournierův tým naopak po delší době ztratil všechny body a nevyhrál už tři zápasy v řadě. Bretaňský celek je s 21 body momentálně třetí, předstihnout jej však může Lyon, který bojuje proti Lille.

Utkání začalo v opatrném tempu, který poprvé narušila situace z osmé minuty. Pitroipa pronikl do vápna a nebezpečně vystřelil, ale brankář Sorin stihl reflexivně zareagovat. Vzduch na stadionu Abbé-Deschamps znovu rozvířili až téměř po půlhodině hry domácí; mladíček Sanogo vyzval ke skórování Oliecha, ale rána keňského střelce z první minula bránu.

Rennes poprvé překonalo Sorina krátce poté, konkrétně se o to postaral Jirés Kembo-Ekoko; hbitý křídelník sice dostal míč za záda domácího brankáře, ale střela těsně minula jeho klec. První půli, vyrovnanou jako celý zápas, uzavřeli neúspěšně útočící hráči AJA. Mladíček v bráně hostů Benoit Costil si však poradil jak s pokusem Dudky, tak se snahou o premiérový gól Sanoga.

Utkání nemělo jasného favorita a slibovalo tuhý boj o každý metr na hřišti. Tomu nasvědčoval i začátek druhé půle; oba celky pozorně bránily a nedařilo se jim dostat do slibných příležitostí. Až v 57. minutě se o vzrušení postaral Feret, záložník hostů se skvělou kopací technikou, jehož přímý kop donutil Sorina k výbornému reflexivnímu zásahu. O devatenáct minut později se však tentýž hráč už mohl radovat z úvodní a jediné branky zápasu.

Obrana Auxerre nechala Fereta trestuhodně nepokrytého a zkušený hráč tak neměl příliš problémů s převzetím nahrávky střídajícího Boukariho; jeho levačka pak dala pečeť konečnému výsledku - 0:1. V poslední čtvrthodině zápasu se už mnoho nestalo; Auxerre se nezdálo být schopné vyvinout souvislý nebezpečný tlak na bránu a Rennes stačilo držet poněkud bezzubé domácí na uzdě. Nakonec tak mohlo být skóre ještě vyšší, to by ale Danzé nesměl po dalším přímém kopu skvělého Fereta trefit hlavou pouze tyč Sorinovy brány.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dalsi remiza

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
cetto

vždyt Ekoko hraje v životní formě, vrátil se vám Brahimi, Hadji střílí taky celkem pravidelně, Montano dal zatím nad očekávání hodně golů a 2 goly Fereta, Boukariho a Manganeho taky nejsou zrovna málo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele