34. kolo
29.04.2012 17:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Auxerre doma rozstřílelo Brest 4:0

Corentinu Martinsovi premiéra na lavičce Brestu příliš nevyšla. Čtyřbranková nálož od posledního Auxerre se za pozitivní nedá brát snad v žádném ohledu...

Auxerre tak notně zvýšilo své naděje na záchranu v Ligue 1. Namísto dosavadních šesti bodů nyní ztrácí na sedmnácté Ajaccio pouze tři body - a to čtyři kola před koncem. Pro tým Laurenta Fourniera se jednalo teprve o druhé vítězství z posledních deseti zápasů. Naproti tomu Brest prohrál již potřetí v řadě a nadále zůstává na osmnáctém místě. Na svém kontě má o dva body více než jeho dnešní protivník.

Večer hrůzy začal pro hostující celek poměrně záhy. Již po pěti minutách hry se domácí mužstvo radovalo z důležitého otevíracího gólu. Za vším paradoxně stála nepovedená střela Alaina Traorého po rohovém kopu - balon se však pro hosty odrazil nešťastně pouze k ještě lépe postavenému Edouardu Cissému, jenž míč pohotově poslal do sítě - 1:0.

Skóre se měnilo podruhé o dalších deset minut později. Roy Contout dobře zapracoval na pravém křídle a následně poslal parádní centr přímo do vápna, kde na něj již vyčkával Olivier Kapo. Francouzský kanonýr se nemýlil a poslal Auxerre již do dvoubrankového vedení - 2:0.

Osm minut uplynulo a fanoušci domácího družstva nebyli k udržení, Alain Traoré totiž navýšil vedení jejich milovaného klubu již na tříbrankové. Záložník z Burkiny Faso si chytře narazil s Contoutem, neohroženě se vydal do pokutového území a chytrým zakončením překonal Steeva Elanu - 3:0.

AJA dokončilo svou kanonádu ještě v prvním poločase - za svou neutuchající aktivitu byl odměněn Roy Contout. Francouzský útočník byl ve správný čas na správném místě, když se tvrdá rána Traorého odrazila od břevna Elanovy branky zpět do pole. Sedmadvacetiletému forvardovi stačilo pouze doklepnout balon do odkryté sítě - 4:0.

Brest se do hry dostal až ve druhém dějství. Bruno Grougi však mířil ze svých dvou přímých kopů mimo, Eden Ben Basat zase patnáct minut před koncem opřel svůj pokus pouze do brankové konstrukce.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele