15. kolo
27.11.2011 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

AJ Auxerre - Olympique Lyon 0:3

Auxerre nenápadně, ale s děsivou jistotou padá směrem k "červeným číslům" v ligové tabulce. Naposledy jejich prachbídné formy využil Lyon, do té doby rovněž bojující s krizí; po vypráskání odevzdaného soupeře na Abbé-Deschamps v poměru 3:0 se však dá očekávat, že na Rhoně vládne již trochu usměvavější nálada.

Jestli něco o současném Lyonu platí, je to následující rovnice: Lyon = Lisandro Lopez. Má-li slavný tým pomýšlet na úspěch, musí mít zkrátka na hřišti argentinského kanonýra. To je dvousečná zbraň - zápasy, jako byl ten dnešní, dokáže vyhrát prakticky sám. Jeho chronické zdravotní potíže však nelze příliš plánovat.

Zápasy Lyonu v Burgundsku bývají nervózní a opatrné a na výjimku to nevypadalo ani tentokrát, nebo alespoň ne po prvních 20 minut. Potom se však ke slovu dostal Lisandro, respektive jeho spolupráce s jiným motorem ofenzivy Les Gones, Bastosem, a jeho hlavičkářské umění - 1:0.

Hned z následujícího protiútoku však přišla situace, která nadělala hodně rozruchu. Dejan Lovren chytil Dennise Oliecha ve vápně a po nepřehledné situaci se domácí dožadovali penalty; ponechme stranou, nakolik oprávněně. Pan rozhodčí měl názor jasný - hraje se dál. Naštvané Auxerre začalo více bojovat a výsledkem byla 28. minuta, kdy Oliech vybojoval volný přímý kop a Alain Traoré z nebezpečné vzdálenosti protáhl Llorise.

A domácí se za vyrovnáním hnali i po přestávce; byl to však tlak spíše platonický a nepříliš účinný, s jedinou vážnější šancí, kterou byla Hengbartova nepřesná hlavička po Traorého rohu. V okamžiku, kdy se časomíra přehoupla do poslední třetiny, bylo již jasné, jak utkání skončí.

Lyon má totiž lepší hráče než Auxerrois. Ukázala to situace ze 61. minuty, kdy si Michel Bastos udělal z Traorého s Grichtingem tréninkové sparingpartnery; s jeho přízemní ránou si však Sorin poradil. S čím si už neporadil, byla situace z minuty osmašedesáté - špatně zahranou ofsajdovou past domácích využil Jimmy Briand, vyslal do samostatného úniku Lisandra a ten gólem kola zavěsil pod víko - 0:2.

A v okamžiku, kdy o chvíli později Källström předložil míč Bastosovi a brazilský záložník (po dalším ztrapnění bránícího hráče, kterým byl tentokrát mladý stoper Willy Boly) zvýšil už na 0:3, se prakticky mohlo přestat hrát. Lyon zůstává pátý, ale co se změnilo, je situace Auxerrois - burgundský klub se propadl už na šestnácté místo a na sestupové příčky má náskok už jen jediný bod.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

lyon vyhraje,,,,,0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ak bude remííza som spokojný ale vonku sme velmi slabýý ,, očakávam velmi velmi tažký zápas ,, dufam ze neodpiskaju proti OL ziadnu penaltu lebo zase budem mat nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris, Réveillère, Cris, Lovren, Cissokho, Fofana, Källström, Briand, Ederson, Bastos, Lisandro.

Reagovat
smazaný uživatel

yes!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele