33. kolo
01.05.2011 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon prohrál v Toulouse s devíti muži 0:2

Pět kol před koncem má Lyon ztrátu na vedoucí Lille sedm bodů. A to především kvůli dnešnímu zaváhání na hřišti Toulouse, kde hosté po vyloučení Bastose a Cissokha museli dohrávat pouze v devíti. Smolařem utkání se jistojistě stal obránce Cissokho, který si kromě vyloučení připsal i vlastní branku. Tu druhou vstřelil Mauro Cetto.

Toulouse tak vyhrálo po pěti neúspěšných pokusech a v tabulce se posunulo o dvě příčky výš, na pozici jedenáctou. Z té má náskok na sestupové pozice čtyř bodů. Naproti tomu Lyon po úspěšném utkání s Montpellierem venku znovu ztratil všechny body a nevyužil zaváhání druhé Marseille. Na tu tak nadále ztrácí šest bodů, vedoucí Lille má ještě o bod více. Bodově se navíc na Puelův výběr dotáhlo Paris SG.

Skóre se měnilo prakticky po prvním vážném ohrožení jedné z branek - tedy ve 28. minutě. Na přímý kop zahraný Franckem Tabanouem si naskočil nejlépe argentinský obránce Mauro Cetto, jenž pohotovou hlavičkou bez problémů překonal brankáře Llorise - 1:0.

Po šedesáti sekundách se mohli hosté chytat za hlavu znovu - a nakonec mohli děkovat pouze svému gólmanskému klenotu Llorisovi. Po chybě v obraně Lyonu se totiž k míči zadarmo dostal Daniel Braaten, jenž měl cestu k bráně zcela volnou. Hosty zachránil - kdo jiný - vynikající zákrok Llorise.

Lyon se za celý první poločas prakticky nedostal do hry a nevypracoval si žádnou stoprocentní příležitost, alespoň se mu ale osm minut před poločasovým hvizdem podařilo zaměstnat gólmana Ahamadu. Bastosův dalekonosný pokus pro něj ale nakonec žádné větší nebezpečí nepředstavoval.

Po hodině hry se z další branky mohl radovat Franck Tabanou z Toulouse, ani on si ale v tváří v tvář skvělému Llorisovi nevěděl rady. Následná dorážka stejného hráče pak byla zastavena jedním z obránců až na brankové čáře. O pár okamžiků později ztratil svůj klid Michel Bastos, který nasbíral dvě žluté karty během jediné minuty a poroučel se předčasně do sprch. Hosty tak čekal ještě těžší úkol.

V 68. minutě o vítězi zápasu již nebylo pochyb. To když se Aly Cissokho snažil uklidit míč před dotírajícím Moussou Sissokem, ale poněkud nešťastně. Jeho lob totiž nakonec přeskočil i gólmana Llorise a zapadl do branky - za takové zakončení by se nemusel stydět žádný z útočníků - 2:0.

Špatný den Lyonu nakonec zpečetil senegalský obránce tím, že v předposlední minutě utkání viděl přímou červenou kartu za nevybíravý zákrok na domácího Braatena.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele